Свято Першого дзвоника

1 вересня 2016 р.

 

Свято Першого дзвоника

 

       Сонячного першовересневого дня на свято Першого дзвоника зібралася вся гімназійна родина. Привітними усмішками та гучними оплесками  учителі, батьки та гості радо зустрічали першокласників та учнів 11 класу.

      

       

    Урочиста лінійка розпочалася козацьким маршем, під звуки якого прапороносці внесли Державний прапор України. Потім традиційно звучав Державний гімн України та гімн Євросоюзу.

       

       

      Ансамбль барабанщиків гімназії під керівництвом концертмейстера гімназії Галанської Валерії Валеріївни виконав також марш Радецького.

       

     

          У знак пошани до польських гостей п’ятикласники виконали польську польку.

               

    З вітальним словом до  присутніх звернулася засновник  та директор гімназії, учитель вищої категорії, учитель-методист, відмінник столичної освіти, Голова  галузевої  ради  у  сфері  освіти при   Деснянській районній у   м. Києві державній адміністрації, Голова партії поляків у Деснянському районі м. Києва, член Головного правління Київського польського культурно-освітнього товариства ім. А. Міцкевича Валентина Петрівна Дашковська Пані  Валентина  привітала   всіх   присутніх   з  Днем  знань,   з початком нового навчального року та з п’ятнадцятирічним ювілеєм гімназії, адже саме 15 років тому приватна Лінгвістична гімназія гостинно відчинила двері першим гімназистам.

      У своїй промові директор зазначила, що за 15 років роботи гімназія досягла дуже високих результатів.

      Гімназисти стали переможцями районних, міських та міжнародних олімпіад з англійської, української, польської, французької, німецької та російської мов, математики, фізики, веб-дизайну, комп’ютерної графіки та анімації, історії та правознавства, біології та екології, образотворчого мистецтва; переможцями Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, різноманітних міських та міжнародних спортивних змагань, хореографічних та музичних конкурсів. Наші  вокалісти  завоювали золоту,  сріблу  та   бронзову  медалі   у   Всеукраїнському   конкурсі   «Діти сонця» в 2014р., також хореографічний ансамбль гімназії «Екстрим» посів 1 місце на Всеукраїнському конкурсі «Арт-весна».

       За результатами рейтингів гімназія посіла чільне місце у списку 50 кращих шкіл України і в 2012 р. за результатами ЗНО визнана найкращою серед 20-ти тисяч шкіл України з вивчення англійської мови.

       Усі  випускники  гімназії  стовідсотково  вступили  до  вищих  навчальних  закладів як України, так  і Польщі, Великої Британії та Канади.  

       Велику увагу в гімназії приділяють міжнародній співпраці, особливо з польськими організаціями Києва: Генеральним Консульством Польщі, Спілкою поляків України, Київським польським культурно-освітнім товариством ім. Адама Міцкевича.

      На святі Першого дзвоника були присутні  Консул  Республіки  Польща  в       м. Києві пані Агнєшка Рончка, Голова Київського польського культурно-освітнього товариств  ім. А. Міцкевича пані Ірена Гільова.

      Пані Агнєшка Рончка привітала всіх присутніх зі святом, побажала гімназистам успіхів у навчанні і подальшої плідної співпраці. Пані Ірена Гільова у своїй промові зазначила, що багато років спостерігає, як  розвивається гімназія.        І велика заслуга в тому засновника гімназії пані Валентини Дашковської, яка є активним членом польського культурно-освітнього товариства    ім. А. Міцкевича та багато зробила для розвитку українсько-польських відносин у галузі освіти на культури.

        

    Далі слово мали випускники 1999 р.  Економіко-правового  ліцею, засновником і директором якого була Валентина Петрівна Дашковська, а нині батьки гімназистів – Мягченкова Наталія Ігорівна, Коваленко Зоя Анатоліївна та Скивка Тетяна Миколаївна. Найщиріші слова вітання та подяку вони адресували шановному директору гімназії Валентині Петрівні, адже знають її ще зі своїх шкільних років. Минули роки і підросли вже їх діти. І вибір школи для них був однозначним - приватна Лінгвістична гімназія, бо всі знають Валентину Петрівну як людину щиру, людину з великим серцем, як чудового організатора та керівника, Вчителя з великої літери. Батьки твердо переконані, що саме від директора залежить усе: які вчителі поведуть малюків дорогою знань і чи буде дітям комфортно у школі. Від імені всіх батьків мами привітали зі святом 1-го вересня всю НАШУ ГІМНАЗІЙНУ РОДИНУ.

       Далі виступили першокласники. Кожен з них розповів невеликий віршик про школу.  І хоча для малюків це було перше шкільне завдання, вони чудово впоралися з ним.

     

       Першокласників привітали майбутні випускники - учні  11 класу.   Вони побажали їм успіхів у навчанні, багато друзів та примножати досягнення гімназії.

                    

       Цьогоріч гімназійну родину поповнили не тільки першачки: до інших класів теж вступили нові учні. За гімназійною традицією всіх нових учнів посвятили у гімназисти, а вони у свою чергу дали обітницю неухильно дотримуватися кодексу честі гімназиста і спрямовувати свої здібності та здобуті знання на благо українського народу.

      

          Усі нові учні отримали подарунки від засновника гімназії Валентини Петрівни.

      

    

 Наприкінці свята пролунав Перший дзвоник, який сповістив про початок нового навчального року.

                











                           

  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

 

У добру путь, гімназисти !!!

Успіхів вам у новому навчальному році !!!

 

               (Фотозвіт зі свята Першого дзвоника Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)

                   Див. також свято Першого дзвоника у 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014,

                                                      2014-2015 , 2015-2016 н.р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта