Фізичне виховання

 

Фізичне виховання

 

       Актуальною проблемою сьогодення є збереження здоров’я дітей, формування  мотивації щодо здорового способу життя в учнів, батьків та вчителів.

     У гімназії застосовується  модель навчально-виховного процесу, яка сприяє збереженню здоров’я учнів, забезпечує високу працездатність під час навчальних занять та допомагає уникати перевтоми. Учителі гімназії впроваджують особистісно зорієнтовану технологію навчання, що допомагає виховувати в дитині почуття значущості свого «Я».

      Викладання курсу «Фізична культура» у гімназії ведеться  з урахуванням  індивідуальних   особливостей  фізичного розвитку  кожного  гімназиста.     На   уроках  впроваджується    комплекс    спеціальних     і   підготовчих вправ, які сприяють фізичному розвитку дитини. Збільшення  рухової   активності  учнів   1-11 класі    було   досягнуто шляхом   введення  2-х  годин   хореографії   у   початкових та 1-ї години у старших класах. 

    У початковій школі проводиться ранкова гігієнічна гімнастика, на уроках - фізкультпаузи,  спеціальні відновлювально-профілактичні вправи. 

     

 

Фізкультхвилинки на уроках у 1-4 класах
 

    У гімназії проблема гіподинамії та перенавантаження вирішується за рахунок роботи спортивних секцій «Футбол», «Бокс» та «Хореографія».

Секція боксу

Секція футболу

Секція хореографії

Виступ секції хореографії

     Спортивні змагання – це чудова можливість не лише долучити гімназистів до світу спорту, а й наповнити дитинство незабутніми яскравими моментами. Саме тому в гімназії протягом навчального року проводяться різноманітні спортивні турніри, змагання, естафети та свята.

    

                                                       Змагання з легкої атлетики

Родинні змагання  Змагання з настільного тенісу

Районні змагання з футболу «Веселі старти»

        

                             Наші гімназисти – переможці Міжнародного фестивалю «ArtВесна»

     Одним з напрямів фізкультурно-оздоровчої роботи в гімназії є туристично-краєзнавча діяльність. Систематичні туристичні походи, участь у змаганнях загартовують гімназистів та підвищують фізичні можливості організму дитини.

      

                                         Змагання «Спритний та винахідливий турист»     

Похід вихідного дня Сплав на плотах
      Як і в кожній школі, ми намагаємося запобігати шкідливим звичкам учнів. Проводимо різноманітні заходи з профілактики  тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії, інфекційних хвороб, ВІЛ-СНІДу.     У цьому напрямі гімназія тісно співпрацює з міським Центром здоров’я. Згідно з планом спільних заходів проводимо тижні здоров’я, олімпійські вікторини, спортивні змагання. До роботи з організації та проведення фізкультурно-оздоровчих заходів активно долучаються батьки гімназистів.

      

                                    Олімпійський урок за участю МС України Мішкоя С.О.

      Мета фізкультурно-оздоровчої роботи у позаурочний час реалізується шляхом застосування комплексного підходу до вирішення оздоровчих і виховних завдань.

      

                                                 Заняття підготовчої групи здоров’я

        Багато  уваги у гімназії приділяється  питанню  створення  безпечного  освітнього середовища.  Ми тримаємо під постійним контролем санітарно-гігієнічний режим приміщень гімназії, режим дня школярів, раціональне та збалансоване харчування.  Активно залучаємо до цієї роботи органи учнівського самоврядування.

     Педагогічний колектив опікується психічним та емоційним станом кожної дитини, щоб усі гімназисти реалізовували свої потенціальні можливості, зростали духовно розвиненими.

      У гімназії панує атмосфера довіри. Наші вчителі навчають дітей бачити у звичайному незвичайне, спостерігати, слухати, розуміти, бути активними в житті, виховують життєві компетентності кожного учня.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта