Прощавай, Букварику! (свято у 1 класі)

27 травня 2014 р.


Прощавай, Букварику!
(свято  у 1 класі)

 

       

      Як швидко проминув навчальний рік! Здається, тільки нещодавно наймолодші гімназисти сіли за парти, вперше відкрили підручники, несміливо почали виводити кумедні палички та гачечки у зошитах. І ось вже першокласники запрошують батьків на вчителів на свято прощання з найпершою книжкою кожного учня - «Букварем»! Декілька тижнів учні разом з куратором класу Ніколаєвою Оксаною Миколаївною, вчителем музики Галанською Валерією Валеріївною та вчителем хореографії Яцківом Романом Ярославовичем сумлінно й старанно готували концертну програму до цього свята.
       І от настав цей день! До 1 класу завітало багато гостей:  батьки, дідусі й бабусі, вчителі та адміністрація гімназії. Урочисто розпочали дійство чарівні ведучі Дідович Кароліна та Седлецька Єлизавета, які запросили до класу найголовнішого героя - веселого Букварика (Степаненко Назар). Разом з ним діти виконали оригінальну пісеньку «33 подружки».

       

      Та не встиг концерт розпочатися, як на сцені з’явилася сама Шапокляк (учениця 2 класу Семерунь Дарія) та відібрала у Букварика всі літери. Невже свято не відбудеться?

       
        Ситуацію врятувала добра фея (Бурцева Катруся). Саме її чари та мелодійна пісня «Маленькая страна» у виконанні Седлецької Єлизавети перетворили всі літери на квіти, і в залі ожила казка…   

      
        Гості свята потрапили у незвичайну країну, де зустрілися з прекрасними квітами (Андронов Данило, Гайдукевич Владислав, Маслова Єлизавета, Цапко Серафим, Руденко Арсеній, Овчаренко Настасія, Кочевих Анастасія, Кошова Уляна, Тимошок Ілля, Будзинська Саша, Авраменко Данило, Колтунова Дар’я, Лялька Катерина). Діти підготували та розповіли віршики про квіти на кожну букву алфавіту.  А потім подарували всім присутнім дивовижний танок «Вінок із квітів».

       

      Та дива на цьому  не скінчилися! На свято з вітальним словом завітали Читанка (Дідович Кароліна) та Рідна мова (Седлецька Єлизавета), а Шапокляк геть змінилася й пообіцяла надалі старанно вчитися у школі!

       

       Продовжила дійство англійська сторінка, яку підготували молоді талановиті вчителі англійської мови Буць Вікторія Анатоліївна, Горбанівець Вікторія Олександрівна, Ясюк Аліса Анатоліївна. Із захопленням та почуттям гордості батьки слухали пісні та вірші англійською мовою у виконанні своїх малюків.

      

   

  Наостанок учні виконали веселу пісню «Гімназисти». А директор гімназії Валентина Петрівна Дашковська та куратор класу Оксана Миколаївна Ніколаєва нагородили  кожного з гімназистів першим у його житті дипломом. У своєму вітальному слові Валентина Петрівна високо оцінила досягнення першачків і подарувала  напам’ять чудову збірку творів      Т.Г. Шевченка «Дитячий Кобзар».

      
        Для першокласників це свято було особливо хвилюючим. Адже це був не просто концерт, а своєрідний звіт малюків про те,  чого вони досягли за цей рік.

        Наразі всі хвилювання позаду - свій перший іспит гімназисти здали на «відмінно»! Попереду на них чекають нові відкриття та досягнення!

 

      (Фотозвіт зі свята "Прощавай, Букварику!" Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)

             Див. також свято Букварика у 2011-20122012-2013, 2014-2015, 2015-2016 (1-а, 1-б) н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта