Декада математики

2-11 грудня 2014 р.

 

Декада математики

 

Вчитися можна лише весело…

Щоб перетравити знання,

їх потрібно поглинати з апетитом.

                                        А.Франс

     З 2-го по 11-е грудня в приватній Лінгвістичній гімназії проходила декада математики. Цілих 10 днів у гімназії панувала атмосфера змагань, конкурсів, ігор, подорожей. Для всіх охочих увійти в казковий світ математики і опанувати її таємниці завідуюча кафедрою математики, вчитель вищої категорії Старенька Майя Станіславівна підготувала різноманітні заходи та цікаві завдання.

       Декада розпочалася з оформлення стендів «Видатні жінки – математики», «Математика – це цікаво!». Старшокласники з задоволенням підготували біографічний матеріал про трьох видатних жінок-математиків, про трьох Софій: француженку Софію Жермен,  росіянку Софію Ковалевську та українку Софію Яновську.

    

    П’ятикласники підібрали багато цікавого матеріалу про загадкове число π, про історію виникнення знаків арифметичних дій, про історію циркуля, лінійки, олівця, транспортира, а також ребуси, колограми, головоломки. Увесь цей матеріал  був  використаний при  оформленні стенду «Математика – це цікаво!».

    Учні 5-го класу взяли участь у «Математичному турнірі». Змагались дві команди «Юні математики» та «Юні піфагорійці». Велика кількість цікавих і різноманітних завдань давала можливість кожній дитині проявити себе якнайкраще. Учасники обох команд показали глибокі знання з математики, вміння логічно мислити, виявили кмітливість та  організованість. Старались усі, але перемогу здобула команда «Юні піфагорійці».   

     Велике задоволення отримали учні 6-го класу від  математичної гри «Подорож країною Математики». У грі змагалися три команди «Математики», «Мудрі», «Архімеди».  Під час захоплюючої мандрівки учасники побували на галявині «Підказка», на стежці «Запитальна», на річці «Капітанська», на місточку «Кросворд», на горі «Ерудит», на хуторі «Логічний», у селищі «Інтелектуал», а також у замку «Анаграма». Усі завдання були цікавими, оригінальними та нестандартними. З перевагою в один бал перемогла команда «Математики».

      

      

    

        Цікавою була година для учнів 7 класу під назвою «Чи знаєте Ви історію математики?». Гімназисти дізнались багато нового про життя та  діяльність    видатних    учених – математиків: Архімеда, Евкліда, Піфагора, Декарта, Лобачевського та інших, а також про великий внесок цих учених у розвиток математичної науки.

     Найяскравішим етапом проведення предметної декади була математична гра «Найбільш сильна  фігура» для учнів 9 класу. Гра проходила в 9 турів. За звання найбільш сильної змагались дев’ять фігур: трикутник, квадрат, прямокутник, круг, паралелограм, ромб, трапеція, п’ятикутник, шестикутник, ролі яких виконували дев’ятикласники. Перемогу здобув Коваленко Данило.

      

      

     Гімназисти 11 класу проводили математичні читання «Легенда про шахівницю». А потім між одинадцятикласниками був проведений шаховий турнір, у якому переміг Акрам Рустам. Також із задоволенням одинадцятикласники  переглянули науково-популярний фільм «Європейські математики» з циклу «Історія математики».

    

           Усі проведені заходи зробили життя гімназистів ще цікавішим! 

 

                   Див. також декади математики та інформатики за 2011-2012, 2012-2013,

                                2013-2014  (математитка,інформатика), 2015-2016 н. р.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта