Декада інформаційних технологій

11 грудня 2013 р.         

 

Декада інформаційних технологій

 

        11 грудня 2013 р. у рамках декади інформаційних технологій у Лінгвістичній гімназії був проведений відкритий урок з інформатики у 6 класі, який підготувала вчитель інформатики, вчитель вищої категорії Шульга Світлана Володимирівна.

       Вчитель інформатики проводить відкритий урок

        Для дітей була запропоновано інтелектуальну гру на тему: «Мій товариш та помічник комп’ютер». У ході уроку було розглянуто основні питання теми: об’єкти операційної системи, пристрої комп’ютера, пам’ять комп’ютера.

        Для реалізації мети уроку вчитель використовувала різні інтерактивні методи навчання. Клас був розподілений на 2 команди. Командам пропонувалися такі завдання:класифікувати об’єкти і знайти зайвий термін, стрілками з’єднати відповідні терміни та поняття, у даних словах необхідно замінити одну букву і отримати нове слово, пов'язане з інформатикою і комп'ютерами, з переліку папок та файлів знайти потрібний файл. 

       Змагання з інформатики в 6 класі

Інтелектуальний поєдинок між двома командами 6-го класу      

       Для формування мотивації навчальної діяльності учнів учитель використала інтерактивну дошку. Діти з задоволенням працювали на ній.

Учень 6-го класу біля інтерактивної дошки       

       У 10 класі було проведено урок систематизації та закріплення знань на тему «КОНКУРС ЗНАВЦІВ WORD». Гімназистам були запропоновані теоретичні та практичні завдання. Для реалізації завдань учням необхідно було застосувати знання отримані на попередніх уроках: побудувати таблицю, автофігури, використовувати таблицю символів, правильно використовувати комбінації клавіш при роботі з текстом. Також учні розв’язували кросворд і виконували тест. Уроки Світлани Володимирівни завжди змістовні та цікаві.

   Гімназисти отримують глибокі знання з інформатики, про що свідчать результати районних та міських олімпіад.

              Дивитись сторінку "Досягнення учнів приватної Лінгвістичної гімназії з інформатики".

Див. також декади математики та інформатики за 2011-2012, 2012-2013, 2014-2015, 2015-2016 н. р.

                  

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта