Декада математики

20 грудня 2013  р.

 

Декада математики

 

       «Предмет математики настільки серйозний, що не варто втрачати нагоди зробити його трохи цікавішим»,  -  писав  французький математик і філософ   Блез  Паскаль. Учні нашої гімназії  скористалися порадою французького математика і з ентузіазмом взялися до організації та проведення декади математики, яка проходила у гімназії з 09 по 19 грудня 2013 року.

 Розпочалася  декада галереєю математичних газет, а продовжилася іншими різноманітними заходами.

      Гімназисти  5 класу взяли участь у «Математичному  турнірі». Змагалися дві команди  - «Всезнайки» та «Мудрі». Цікавий зміст задач та яскрава наочність не залишили байдужими учасників обох команд.  Старалися всі, але перемогла  команда «Всезнайки».

    

    

       Естафета  декади   перейшла до учнів 6 класу. Під керівництвом завідуючої кафедри математичних дисциплін, учителя вищої категорії Старенької Майї Станіславівни учні взяли активну участь в уроці–грі «Математичне лото».  Переважна більшість завдань була зосереджена не стільки на перевірку набутих знань учнів з математики, як на оригінальність та нестандартність мислення. Під час гри  всі гімназисти отримали відповідну кількість балів, що вплинуло на тематичні  оцінки з математики.

        Змістовною була година цікавої історичної математики  для учнів       7 – 8 класів під назвою «Математичний зірковий час». Гімназисти дізналися багато нового про життя та діяльність видатних учених–математиків: Архімеда, Евкліда, Піфагора, Декарта, Лобачевского та інших. Також вражаючою була інформація про відомих поетів та письменників, які захоплювались математикою. Зокрема Л.Толстой написав оригінальний підручник з арифметики для початкової школи, М. Лермонтов придумував математичні задачі та фокуси. 

       Заключним найяскравішим та найприємнішим етапом проведення декади математики став виховний захід «Математика з зірками», який учні 11 класу показали для гімназистів 8 – 10 класів. Старшокласники продемонстрували свої здібності у створенні презентації на тему «Математика з зірками», а також у підготовці цікавих математичних повідомлень.

        Цікаво  й захоплююче  пройшла  декада математики. Учням надовго запам’ятаються всі заходи, оскільки кожен з гімназистів  поринув у цікаві мандри «Країни  Математики».

        

    

    

(Фотозвіт з "Декади математики"

Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)

Див. також декади математики та інформатики за 2011-2012, 2012-2013, 2014-2015, 2015-2016 н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта