День святого Валентина

14 лютого 2014 р.

 

                               День святого Валентина

              Любов придумана не нами,

              Вона від Бога нам дана,

              І хоч любов буває різна,

              Та справжня – завжди лиш одна.

 

                   У день святого Валентина, 14 лютого, у гімназії  ще з самого ранку панувала романтична святкова атмосфера. Фойє гімназії було прикрашене кольоровими кульками, валентинками, сердечками, стінівками.

        У цей день працювала учнівська пошта. Можна було привітати своїх друзів, однокласників, учителів, поклавши валентинки до чарівної скриньки. А маленькі листоноші,  учні 3-го класу Пляс Влад, Дашковський Саша, Яценко Гліб, Сліпчук Андрій та Степанюк Даня,  розносили валентинки адресатам.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Об 11-й годині розпочався святковий  концерт. Спочатку гімназисти і вчителі привітали      з  іменинами  нашого  директора    -    чарівну   пані Валентину, побажали їй любові та творчого натхнення, завжди  залишатися такою, як вона є: життєрадісною, душевною, уважною до всіх. Валентина Петрівна також привітала всіх присутніх зі святом та сказала: «Любов – це одвічна тема, якій присвячували твори поети і письменники, художники, скульптори,філософи, композитори. Кохання - найпрекрасніше з усіх почуттів. Воно робить усіх людей поетами, що прагнуть відтворити спалах почуття у своїх творах. Минають  десятиліття, змінюються покоління письменників і поетів, палахкотять  заграви революцій і війн. Але ніжні, світлі почуття попри всі незгоди зігрівають серця закоханих, бо вони вічні.. Тож бажаю всім любові та щастя».

Презиидент учнівського парламенту - ведуча свята       Діана Железко, учениця 11 класу, розповіла історію   виникнення   цього   свята.     Саме    14 лютого 269 року було страчено священика Валентина, який, незважаючи на заборону римського імператора Клавдія ІІ, таємно вінчав закоханих. Дізнавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову. Спочатку священика заарештували, а потім стратили. Але коли священик Валентин сидів у в’язниці, він закохався в доньку наглядача в’язниці  Джулію -  надзвичайної краси дівчину, але сліпу. Джулія відповіла   йому   взаємністю.   У ніч перед стратою з 13 на 14 лютого він написав коханій листа. «Твій Валентин» - такими були останні слова в листі, виведені його рукою.

        Згодом, у 469 році, священика зарахували до лику святих. Відтоді Валентина вважають єдиним святим – покровителем усіх закоханих.

        З того часу минуло майже дві тисячі років. Закохані надсилають одне одному ніжні та трепетні листи, які називаються «валентинками», та зізнаються у коханні.

           На святі звучали пісні та вірші про любов та кохання.

        Так учениця 6-го класу Глушковська Лілія виконала пісню «Тільки надія» із відомого кінофільму «Поспішайте кохаючи», а учениця 7-го класу Кошова Поліна підготувала поезію французькою мовою «Jailemal de Paris».

       Виступ учениць 6 класу

          Вкотре порадували глядачів учениці 7-го класу Нікульнікова Таісія та Мішкой Анастасія, які виконали ліричну пісню «Because Of  You».

       Виступ учениці 7 класу Лінгвістичної гімназії на святі закоханих

          Нікого не залишив байдужим виступ учениці 2-го класу Романчук Дарини, яка підготувала чудову пісню із репертуару Сари Брайтман  «Синочок місяця».

       Учениця 2 класу виконує пісню Сари Брайтман

          Говорять, що поцілунки – це те, що залишилося від райської мови. І наступна пісня була  про поцілунки під назвою «Кiss me». А виконала її учениця 5-го класу Погосян Маргарита. Справжньою окрасою концерту став виступ учня 9-го класу Закурдаєва Костянтина, який виконав пісню з репертуару Валерія Меладзе «Потерян и не нейден». 

       

Цей чудовий концерт підготували учні під керівництвом концертмейстера  нашої гімназії  заслуженої артистки естрадного мистецтва України Валерії Галанської.

Свято закінчилося, але ніхто не хотів розходитись.

Враження від заходу були, справді, незабутніми!

              

 

(Фотозвіт з "Дня святого Валентина"

Ви можете переглянути на фотогалереї сайту) 

Див. також святкування дня святого Валентина у 2011-20122012-2013, 2014-2015, 2015-2016 н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта