Концерт-лекторій за участі артистів Національної філармонії України

11 грудня 2015 р.  

 

Концерт-лекторій за участі

  артистів Національної філармонії України

 

        11 грудня 2015 року в приватній Лінгвістичній гімназії відбувся концерт-лекторій за участі артистів Національної філармонії України.

          Розпочала  зустріч лектор-музикознавець, заслужений діяч мистецтв України Світлана Корецька. Пані Світлана розповіла гімназистам про звичаї та традиції святкування  новорічно-різдвяних свят. А оскільки ця зустріч відбулася напередодні Дня вшанування пам’яті рівноапостольного Андрія Первозванного,  а  цей день, як відомо,  дуже багатий на традиції,  артисти філармонії підготували цікавий народознавчий матеріал про те, як розважалися у цей день наші предки.  

         Веселе театральне дійство організували для гімназистів лауреати міжнародних конкурсів вокальне тріо «Козачка» (Тетяна_Школьна, Інна Карзанова, Анастасія_Чумаченко). І, звичайно ж,  почали з колядок. Гімназисти із задоволенням підспівували і вже знайомі колядки, і ті, котрі чули вперше.  Та кульмінацією свята, як і годиться на Андрія, був обряд кусання калити, учасниками якого стали не лише учні, а й їхні батьки.  Хлопці охоче виконували ролі і Коцюбинського, і Калитинського, намагалися вкусити калиту, але їм це не вдалося, адже калита - це твердий корж.  Та учні не засмучувалися, адже всім було весело і цікаво.

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

       Учасники тріо «Козачка» вирішили навчити гімназистів ще й танцювати народні танці. Охочих було багато, діти старанно намагалися повторювати за артистами відповідні рухи, тому й виходило  у них дуже добре.

      

         Також у концерті взяли участь народний артист України Сергій Грінченко, який виконав на баяні  «Віночок українських народних пісень», і  лауреат міжнародних конкурсів Володимир_Польовчик,  котрий розповів учням гімназії про українські автентичні музичні інструменти: сопілку, дводенцівку, зозульку, гуцульські цимбали.

     

         Ось так весело і жартівливо напередодні  свята Андрія учні гімназії за допомогою артистів Національної філармонії відтворили елементи народних гулянь.

 

                      Див. також вечорниці на Андрія у 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта