До дня святого Андрія. Концерт гурту "Веселі музики" Національної філармонії України

13 грудня 2013 р.

До Дня святого Андрія.

Концерт гурту "Веселі музики"

Національної філармонії України 

 

 

13 грудня 2013 року в приватній Лінгвістичній гімназії відбулася цікава музична зустріч дружньої гімназійної родини        з артистами Національної філармонії України. Цим концертом було відкрито низку традиційних зимових свят. Адже щороку в гімназії протягом грудня і січня відбуваються народні дійства, пов’язані    зі  звичаями, традиціями, які зберігає наш народ і до сьогодні.       

Цікаво й у доступній формі про традиції, пов’язані з зимовим циклом, розповідала ведуча концертної програми, заслужений діяч мистецтв України Світлана Корецька.

Веселий та бадьорий настрій подарували  присутнім лауреати національних конкурсів фольклорний гурт «Веселі музики», який виконав колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю», щедрівку «Щедрий вечір» та козацьку пісню «Розпрягайте, холопці, коні», а також варіації на теми українських народних пісень.

       

      

Цікавою для гімназистів була гра «Вгадай інструмент»: ведуча запитувала про назву інструмента, на якому грає певний музикант,        а учні відгадували і отримували за це подарунки-призи. Дуже приємно, що наші діти знають назви навіть таких старовинних  інструментів, як-от: зозулька, ріжок, дводенцівка. Ну і, звичайно ж, вони впізнали контрабас, скрипку, баян. Також пані Світлана провела і цікаву народознавчу вікторину, у якій учні показали високий рівень знань традицій і звичаїв народу.  Зокрема, на найважче питання: чому у щедрівках, які виконують на Новий рік, згадується «ластівочка», Микита Науменко, учень 9-го класу, відповів, що раніше Новий рік відзначали навесні.

Родзинкою концерту став виступ заслуженого артиста України Володимира Шпудейка.

  

       Відомий артист не тільки виконав степ-танці, а й  провів майстер-клас для присутніх у залі, що викликало шквал емоцій і, безперечно, оплесків. Гімназисти так старанно вибивали ритм, заданий паном Володимиром, що самі непомітно стали співвиконавцями відомих композицій. І це було прекрасно.

       

Гімназисти відпочили на славу! А артисти Національної філармонії України обіцяли завітати до нас у гості ще не раз.

Дякуємо і чекаємо  з нетерпінням!

 

(Фотозвіт з Дня святого Андрія Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)

Див. також вечорниці на Андрія у 2012-2013, 2014-2015, 2015-2016 н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта