День Незалежності Польщі

11 листопада 2014 р.

 

День незалежності Польщі

 

     11 листопада Польща відзначає національне свято – День Незалежності.

     Адже саме 11 листопада 1918 року було відновлено Польську Республіку, яка 123 роки не мала власної державності, а її землі знаходилися у складі  Австрії, Прусії та Російської імперії.

     Щороку Посольство Республіки Польща в Україні, Спілка поляків України, польські товариства проводять низку заходів з нагоди цього свята. Серед цих заходів - урочисті прийоми в Посольстві та Консульствах Республіки Польща, святкові зібрання  в польських товариствах, концерти за участю видатних діячів культури та мистецтва Польщі, виступи фольклорних ансамблів та дитячих творчих колективів.

     У цей день у бібліотеці імені Адама Міцкевича відбулося урочисте зібрання членів Київського Польського культурно-освітнього товариства ім. Адама Міцкевича. Членами цього товариства є директор нашої гімназії Валентина Петрівна Дашковська та вчитель французької мови Надія Олегівна Ганщук.

      

     Валентина Петрівна є членом Спілки поляків України та членом Київського польського культурно-просвітнього товариства ім. ім.Адама Міцкевича з 1997 року. Саме вона впровадила у гімназії вивчення польської мови, традицій та звичаїв польського народу. Завдяки зусиллям пані Валентини було підписано угоди про співпрацю з кількома польськими школами, що дало можливість учнівському та педагогічному колективам гімназії обмінюватися досвідом з польськими партнерами, більш глибоко вивчати традиції та культуру  братнього народу. За вагомий внесок у розвиток українсько-польської дружби пані Валентина Дашковська неодноразово була  нагороджена  подяками Спілки поляків України та подякою Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні пана Генрика Літвіна.

    

     На фотографії зліва направо члени культурно-освітнього товариства ім.Адама Міцкевича: пані Надія Ганщук, викладач польської мови пані Ельжбєта, Голова товариства  - заслужений діяч культури Польщі та України пані Ірена Гільова,  журналіст пані Людмила Слєсарєва, один із засновників Спілки поляків України, заслужений діяч культури Польщі, кандидат історичних наук пан Адольф Кондратський, кандидат філологічних наук, професор кафедри слов’янської філології  Київського славістичного університету пані Ніоніла Романова, директор приватної Лінгвістичної гімназії пані Валентина Дашковськаголовний редактор газети "Dziennik Kijowski" пан Станіслав Пантелюк, директор бібліотеки ім.Адама Міцкевича пані Галина Єлісєєва.

 

          Як відзначали День Незалежності Польщі у нашій гімназії

 

         З нагоди свята вчитель польської мови  пан Артем  Ількевич провів відкритий урок-лекцію з історії  становлення незалежності Польщі.

      

      На уроці Артем Валентинович ознайомив присутніх з історичними подіями, які призвели до того, що Польща втратила свою незалежність. Також пан Артем розповів про видатних поляків, завдяки яким Польща стала суверенною державою.

       

      Розповідь  учителя супроводжувалась чудовим історичним фільмом.

 

      І не обов’язково було досконало володіти польською мовою для того, щоб зрозуміти важливість цієї історичної події.

                 Див. також святкування Дня Незалежності Польщі у 2011-2012, 2015-2016 н. р.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта