Урочистий прийом в посольстві Республіки Польща
з нагоди Дня Незалежності Польщі

14 листопада 2014 р.

 

Урочистий прийом в посольстві Республіки Польща

з нагоди Дня Незалежності Польщі

 

 

     З нагоди Свята незалежності Польщі Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні пан Генрик Літвін організував 14 листопада 2014 року прийом, на який були запрошені представники української влади, дипломатичного корпусу,  депутати Верховної ради України, духовенство, члени громадських спілок, діячі культури та освіти, підприємці та журналісти.           На запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні пана Генрика Літвіна в урочистому прийомі взяла участь директор нашої гімназії пані Валентина Дашковська.    

    У вітальній промові пан Генрик Літвін  сказав: «Від щирого серця  хотів би подякувати панству за участь у святкуванні 96-ї річниці нашої незалежності. Святкуючи свою незалежність, ми не можемо не підтримувати незалежність України та  право українців вирішувати свою долю. Ми палко підтримуємо право українців на самостійне життя і хочемо в цьому їм допомагати. Чекаємо на утворення нового українського уряду і  готові відразу приступити до двосторонньої результативної співпраці. Переконані, що це буде, перш за все, успіх України, але в результаті – наш спільний успіх!». Звертаючись до всіх поляків, які перебувають в Україні, пан Посол побажав їм подальших успіхів у всіх справах, які множать вклад поляків у суспільне життя, культуру і освіту України, резюмуючи: «Ми будемо разом, ми будемо співпрацювати!». 

    На святі був присутній Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Святійший Владика привітав Надзвичайного та Повноважного посла Польщі пана Генрика Літвіна та його дружину пані Ганну Літвін з національним святом, побажав їм міцного здоров'я, а польському народові - миру, злагоди і процвітання.

 

   Перший заступник Міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко прочитала привітальний лист від Міністра Павла Клімкіна,  у якому він виразив вдячність за підтримку прагнень українців і зазначив: «Історія битв Польщі за незалежність свідчить, що а ні імперіалістичний тоталітарний натиск, а ні страх, а ні перевага супротивника в силі не змогли зупинити жагу до справжньої незалежності своєї Батьківщини».

На фото зліва направо: Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні пан Генрик Літвін, Перший заступник Міністра закордонних справ України пані Наталія Галібаренко, дружина посла Республіки Польща в Україні пані Анна Літвін, директор приватної Лінгвістичної гімназії пані Валентина Дашковська, заслужений діяч культури Польщі пані Ольга Карачарова, член Спілки Поляків України пані Ольга Гольцова.

З головою спілки підприємців поляків України паном Володимиром Мідзяновським та засновником і головою польської політичної партії "Солідарність" паном Станіславом Костецьким

Зліва направо: пан Станіслав Костецький, пані Ольга Гольцова, пані Валентина Дашковська та пан Володимир Мідзяновський

ППЗ першим заступником Голови Верховної Ради України, народним депутатом України паном Андрієм Парубієм

З донькою Ольгою, членом Спілки Поляків України, власницею модельного агентства “G&O model agency”

 З Головою Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, народним депутатом України пані Лілею Гріневич

З Генеральним консулом Республіки Польща у Вінниці паном Кшиштофом Свидереком

З Президентом Асоціації керівників шкіл України, директором спеціалізованої школи №41 м.Києва пані Оленою Онаць

 З Головою Спілки Поляків України паном Антонієм Стефановичем

                       Свято пройшло в теплій та дружній атмосфері.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта