День Незалежності Польщі

11 листопада 2015 р.  

 

День Незалежності Польщі

 

       11 листопада поляки відзначають національне свято – День незалежності. Адже саме 11 листопада 1918 року після неволі, що тривала 123 роки, Річ Посполита  відновила своє існування - «постала з попелу» та з`явилася на мапі Європи як незалежна держава. У цей день був підписаний суверенний акт, який підтверджував офіційну незалежність Польщі.

     З нагоди 97-ї річниці незалежності Республіки Польща у нашій гімназії відбувся урочистий захід. З вітальним словом до учнів та гостей звернулася засновник та директор нашої гімназії, голова партії поляків України в Деснянському районі м.Києва, член правління Київського Польського культурно-освітнього товариства ім. Адама Міцкевича, заслужений діяч культури Польщі пані Валентина_Дашковська.

    Концертну програму розпочали учні 6-го класу виставою за мотивам польської легенди про трьох братів Чеха, Леха і Руса та про заснування Польщі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Учні 8-го та 9-го класів підготували цікаву анімаційну презентацію  про період процвітання  Королівства Польщі, а також про період повстань та воєн, які призвели країну до значних руйнувань і, як наслідок, - до розподілу польських земель між Російською імперією, Пруссією та Австрією.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Учень 10-го класу Сугак Іван зачитав промову, з якою 11 листопада 1918_року звернувся до свого народу Головнокомандувач польською армією, а згодом – Голова відродженої Польської держави  Юзеф Пілсудський. 

       Учні 5-11 класів співали польські пісні та декламували польські вірші. А підготувала свято учитель польської мови пані Юлії Краснопольської, концертмейстер гімназії пані Валерія_Галанська та хореограф Роман Яцків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       На завершення заходу учні молодших класів виконали традиційний польський «Полонез». Урочистий національний танець з його тріумфальними музичними акордами символізує закінчення трагічних подій, торжество гордого шляхетного народу, надії на відбудову нової вільної країни та віру в її щасливе майбутнє.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              Див. також святкування Дня Незалежності Польщі у 2011-2012, 2014-2015 н. р.

 
 
G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта