Масляна

28 лютого 2014 р.

Масляна

 

                                               

                      Як на масляному тижні

                      Із печі млинці летіли!

                      З пилу, з жару, із печі,

                      Всі рум’яні, гарячі!

                      Масниця, пригощай!

                      Всім млинці подавай!

 

 

        Приватна Лінгвістична гімназія багатьом відома своїми добрими багаторічними традиціями. Одна з них – святкування улюбленої українським народом Масляної. У цьому році до дійства приєдналися й наймолодші гімназисти – учні 1 класу.

       Під час пізнавальної бесіди куратор класу Ніколаєва Оксана Миколаївна розповіла про історію свята, що символізує прощання з зимою, старим роком та зустріч весни й оновлення всього живого. А вчитель Маркова Яна Олександрівна підготувала та ознайомила учнів з віршами про Масляну. Дізналися дітлахи й про народні звичаї та традиції, що супроводжують Масляний тиждень.

      На уроці художньої праці кожен з гімназистів виготовив один із символів свята – маленьке сонечко. Ці яскраві саморобки прикрашали класну кімнату до п’ятниці, даруючи гарний сонячний настрій учням, учителям та батькам.

    

       А в кінці тижня на малюків чекало святкове чаювання з млинцями, запашним варенням та цілющим медом. Такий дарунок дітлахам приготувала Тетяна Євгеніївна  –  бабуся гімназистки       1 класу Настасії Овчаренко.

      

      

      

       Отак у скарбничку 1 класу додалася ще одна добра традиція – пам’ятати та шанувати свята наших предків, поважати історію свого народу.

 

                  Див. також святкування Масляної у 2012-20132014-20152015-2016 н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта