Святкуємо Масляну

14 березня 2013р.

Святкуємо Масляну

 

Вивчення українознавства в школі – це дуже важливий крок у справі виховання молоді, яка зможе достойно представляти нашу країну у світовій спільноті, а також це важливий фактор формування духовності. Знання звичаїв, традицій, культури рідного народу – це обов’язок кожного громадянина своєї держави.

Крім усього іншого, уроки народознавства дуже подобаються дітям, адже вони сприяють пошуковій роботі, розвитку творчих здібностей учнів. Та найбільшою популярністю в учнів користуються практичні заняття, у яких гімназисти стають учасниками того чи іншого обряду.

Напередодні Великого посту в  приватній Лінгвістичній гімназії відбулося святкування Масляної, яке організувала і провела разом з учнями завідуюча кафедри історії та суспільствознавства Кандиба Людмила Іванівна. Учні охоче готувалися до цього свята, адже змушені були готувати повідомлення про Масляну, опрацьовуючи різні джерела, а також готувати традиційні страви.

У 5-ому класі до цього свята активно долучилися батьки, які допомагали дітям у приготуванні  страв. Так мама Влада Чернова зварила вареники з картоплею, приправлені шкварками. А мами Дениса Гладкевича та Романа Федорчука допомагали хлопцям напекти млинців. Мами Лілії Глушковської та Ірхової Ксенії допомогли донькам приготувати вареники з капустою, з грибами, а також млинці з сиром. Смачний кекс з вишнями спекли Наталя Підлубна та її мама. А варенням з абрикосів та вишень частувала присутніх родина Шепітько Марії.

 

 

Учні 6-го та 7-го класів вирішили об’єднатися у святкуванні та приготували спільний стіл. На цій гостині головною стравою були млинці. Різні за формою, начинкою, способом приготування всі вони (млинці) «вишикувалися» довкола «головних» млинців, спечених у формі сонця, що має символічне значення. А вже щодо смакових якостей, то й говорити годі!

Кожен учень долучився  до приготування страв. Женя Сірош приготувала вареники з сиром, Макабула Іра та Усик Марія – сирні культа з фруктами у шоколаді. Вітенко Єсенія спекла млинці зі згущеним молоком, а млинці з різним  варенням напекли Щербак Юлія,  Себиченко Ілля, Радченко Анастасія. Млинці з маком приготувала Коротєєва Анастасія,  з яблуками - Кошова Поліна, з грибами та вишнями – Мішкой Анастасія. Казанцев Даніїл почастував усіх млинцями з сиром та вишнями. Не обійшлось на святі й без варених яєць, котрі символізують початок нового життя. Яйцями присутніх пригощав Сугак Ваня. А бубликами та цукерками частували присутніх Коваленко Данило та Деревчук Ігор.

Також з дотриманням народних традицій відбулося святкування Масляної й у 9-ому класі. Учні старанно підготувалися до цього відповідального заходу. Окрім цікавої та змістовної інформації вони підготували традиційні страви. Вареники з сиром та картоплею наварили Вихор Анастасія та Божко Ольга, млинці з сиром спекла Фоменко Маргарита, Грабовська Анна та Терлецька Марія.

 

 

Все було дуже смачно! Учні запрошували до святкового столу вчителів, батьків. Кожен намагався почастувати саме своєю стравою. А Людмила Іванівна пишалася своїми вихованцями і тим, що так вдало пройшло свято.

 

 

 

Ось так відсвяткувала Масляну наша гімназія!  

                              (Фотозвіт зі свята ви можете переглянути на фотогалереї сайту) 

 

                  Див. також святкування Масляної у 2013-20142014-20152015-2016 н. р.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта