Урочиста лінійка-реквієм до 27-ої річниці трагедії на Чорнобильскій АЕС

26 квітня 2013р. 

Дзвони Чорнобиля

 

Було місто. Тепер його немає.

Там річка Прип’ять омивала береги…

 

Саме такими словами розпочалася лінійка-реквієм у приватній Лінгвістичній гімназії з  нагоди   27-ої річниці Чорнобильської трагедії.

Про саму трагедію та її наслідки розповіла учням завідуюча кафедрою суспільно-гуманітарних дисциплін Кандиба Людмила Іванівна.

Ніщо так не доходить до серця людини, як щира сповідь іншої. Скільки б не йшлося про факти, причини трагедії, а глибину її можна оцінити, лише відчуваючи душевний біль іншої людини, а якщо це ще лист матері до загиблого сина, то це найвагоміші докази масштабності трагедії. Саме такий лист-прощання матері Анни Ходимчук  до сина-героя Валерія, котрий загинув  під час  ліквідації наслідків аварії, прочитала вчитель музики Галанська Валерія Валеріївна.

Пам'ять про загиблих у цій трагедії присутні вшанували хвилиною мовчання. Учні старших класів запалили Свічу Пам’яті.  

 

 

 

 Багато років минуло з того страшного дня, але ця подія назавжди залишиться у серцях людей. Адже душа й досі болить за понівечену землю, за людей, які помирали від невидимого ворога  – радіації. І весь цей біль вилився у поезію та пісню.

 

Учень 8-го класу Петренко Віктор зачитав вірш про Чорнобиль, який написав тринадцятирічний юнак після трагедії. Також поезії про Чорнобиль прочитали Міненко Єлизавета, Вітенко Єсенія, Радченко Анастасія та Кошова Поліна.

Випускниця 11 класу Шадурська Аліна дала Останній Шкільний Дзвоник для тих випускників,  яким  не вдалося почути його     27 років тому.

 

Також присутні ознайомилися з матеріалом, який розмістили на  стіннівках, котрі заздалегідь підготували учнів гімназії.   

 

 

Див. також день пам'яті Чорнобильської трагедії у  2011-2012, 2013-2014, 2014-2015,2015-2016 н. р.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта