Екскурсія до страусиної ферми

7 жовтня 2016 р.

Екскурсія до страусиної ферми

 

     Чи доводилося вам власноруч годувати страусів? Ні? У такому разі варто відвідати страусину ферму, що знаходиться у с.Чубинське  Бориспільського   району   Київської  області.   Саме   туди   і відправились гімназисти 7 жовтня 2016 року на екскурсію.


              

     Допитливих учнів зустріли доброзичливі екскурсоводи. Юні дослідники дізналися, що маленькі страусята живуть у «ясельній гpупі», а дорослі – у великих загонах. Кожен гімназист мав можливість потримати в руках «диво-яйце» страуса, яке має товщину шкарлупи 3 мм. Цікаво, що страусине яйце може важити від 600 г до 2,5 кг!!! Гімназисти дізнались про те, що насправді страуси не ховають свої голови в пісок, а втікають, як тільки відчують небезпеку.


                  

     Окрім страусів, на  фермі  живе  величезна  кількість  інших  тварин та  птахів  різних  видів. Діти познайомилися з павичами, дикими качками, кучерявими голубами та справжніми  бійцівськими півниками. Екскурсоводи показали учням яскравих райських птахів, веселих цесарок і різноманітних фазанів: срібних, королівських, золотих, лимонних та інших. Найбільшою цікавинкою для першокласників стала родина віслюків на чолі з татом Жорою.


                     


           


     Справжніми уроками доброти стали для учнів історії появи на фермі оленятка Бембі та лелеки з пораненим крилом. Крихітне оленятко у лісі знайшли грибники, а скаліченого птаха принесли мешканці сусіднього села. Працівники ферми виходили тваринок і оточили їх турботою та увагою.

     Нагулявшись на свіжому повітрі та придбавши сувеніри, весела юрба гімназистів відправилася додому.

      А дорогою до гімназії учні відвідали с. Чубинське, перейменоване в 1993 р. на честь Павла Чубинського,   відомого  вченого-етнографа,  поета  і  журналіста,  автора  слів   Державного  Гімну України. 

     

                                          Екскурсія була дуже цікавою та пізнавальною.

         Учні залишилися задоволеними, сповненими нових вражень та позитивних емоцій.


             Див. також екскурсія до страусиної ферми у 2014-2015, 2015-2016 н.р.
G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта