Екскурсія до страусиної ферми

19 вересня 2014 р.

 

Екскурсія до страусиної ферми

 

       Чи доводилося вам власноруч годувати страусів?  А чухати спинки в’єтнамським свинкам? Для цього зовсім непотрібно вирушати у мандрівку до інших країн. А варто лише відвідати страусину ферму, що знаходиться у с. Чубинське Бориспільського району Київської області. Саме туди і відправились гімназисти теплого осіннього дня 19 вересня 2014 р.

      Допитливих учнів тут зустріли доброзичливі екскурсоводи, які відразу запропонували назбирати букетики люцерни для страусів. Виявляється, ця українська рослина є найкращим смаколиком для екзотичних птахів. Тож із великим задоволенням гімназисти годували зі своїх рук дорослих та малих страусів. Юні дослідники дізналися, що маленькі страусята живуть у «ясельній групі», а дорослі - у великих загонах. Дорослий страус у домашніх умовах може бути охоронцем будинку і живе до 50 років. Кожен гімназист мав можливість потримати в руках "чудо-яйце”, яке має товщину шкаралупи 3 мм. Цікаво, що страусине яйце може важити від 600 г до 2,5 кг!!! Гімназисти дізнались про те, що насправді страуси не ховають свої голови в пісок, а втікають, як тільки  відчувають небезпеку. 

      

      

      

      Окрім страусів на фермі живе величезна кількість інших тварин та птахів різних виів. Діти познайомилися з павичами, дикими качками,  кучерявими голубами  та справжніми  бійцівськими півниками. Екскурсоводи показали учням яскравих райських птахів, веселих цесарок, ручного Золотого півника, якого можна було потримати в руках кожному бажаючому, і різноманітних фазанів: срібних, королівських, золотих, лимонних та інших.

    

             

 

       Серед  тварин найбільшу увагу гімназистів привернула родина віслюків на чолі з татом Жорою. Також із великою цікавістю діти спостерігали за козами, вівцями  та в'єтнамськими карликовими свинями.

       

       Справжніми уроками доброти стали для учнів історії появи  на фермі оленятка Бембі та лелеки з пораненим крилом. Крихітне оленятко у лісі знайшли грибники, а скаліченого птаха принесли мешканці сусіднього села. Працівники ферми виходили тваринок і оточили їх турботою та увагою.

       А ще на фермі є незвичайний експонат-атракціон – справжній невеличкий літак, у якому можна поштурвалити в кабіні пілота і посидіти на місці пасажира. Та й це ще не всі принади чудо-ферми, адже тут малюкам  також запропонували навчитися стріляти з лука.

      

     Удосталь погулявши на свіжому повітрі та придбавши сувеніри на пам’ять, весела юрба гімназистів відправилася додому.

    

     А по дорозі до гімназії учні відвідали с. Чубинське, назване в 1993 р. на честь Павла Чубинського, відомого вченого-етнографа, поета і журналіста, автора слів  Державного Гімну України.  

      Екскурсія була дуже цікавою та розвиваючою. Учні залишились задоволеними, сповнені новими  враженнями та позитивними емоціями.   

 

         (Фотозвіт з екскурсії до страусиної ферми Ви можете переглянути на фотогалереї сайту) 

                            Див. також екскурсія до страусиної ферми у 2015-2016 н.р.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта