Відвідування гімназистами батьківщини Павла Чубинського

19 вересня 2014 р.

 

Відвідування гімназистами батьківщини

Павла Чубинського

 

    У 2014 році виповнилось 175 років від Дня народження великого сина України і визначного вченого, суспільно-громадського діяча, відомого етнографа, історика і фольклориста, поета і журналіста, мовознавця, перекладача, режисера, актора, організатора перших недільних шкіл, автора національного гімну «Ще не вмерла України і Слава, і Воля» Павла Платоновича Чубинського.

    Більше століття  Чубинський був у забутті.  І лише з проголошенням  незалежності України повернувся до  народу зі словами державного гімну.

     Ім’я Павла Чубинського носить село у Бориспільському районі, залізнична станція, одна із шкіл міста Борисполя. У Борисполі поетові споруджено пам’ятник, відновлена забута й покинута в радянські часи його могила.

    19 вересня 2014 року учні гімназії відвідати батьківщину Павла Платоновича – село Чубинське.  Як стало відомо, сучасну назву село отримало у 1993 року, а до цього часу називалося Нова Олександрівка. Неподалік від селища знаходився хутір, що належав родині Чубинських. Не так давно на цьому місці встановлено пам'ятний знак.

      

      

             «Я в світі щиро працював, я сіяв те, що Бог послав», — сказав у своєму вірші Павло Чубинський. Ці рядки якнайкраще відтворюють  сенс життя вченого. Його ім’я займає почесне місце у пантеоні  видатних діячів української культури.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта