Екскурсія на фабрику ялинкових прикрас

23 грудня 2015 р.  

 

Екскурсія на фабрику ялинкових прикрас

 

       23 грудня 2015 року учні приватної Лінгвістичної гімназії вирушили на  фабрику ялинкових прикрас, розташовану в милому та затишному селищі Клавдієво поблизу Києва,  щоб на власні очі побачити дивовижне перетворення звичайного скла на ексклюзивну ялинкову іграшку.

       Біля входу на фабрику гімназистів зустріла привітна дівчина-екскурсовод, яка розповіла, що будівля, у якій зараз розташована фабрика, була збудована ще у 1948 році. І лише у 1954 році тут почали створювати прикраси для новорічних свят, а до того тут виготовляли скляний посуд для лікарень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Під час екскурсії учні дізналися про усі етапи виготовлення ялинкової іграшки. А починається все у склодувному цеху: з розпеченої над вогнем скляної трубки майстри видувають кульки або інші фігури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Після цього кульки «подорожують» до наступного цеху, де їх зсередини вкривають сріблом. Потім іграшки фарбують у різні кольори, підсушують та відправляють до дбайливих рук художників. Талановиті майстри власноруч пензлем наносять малюнок на кожну кульку – і ялинкова іграшка готова. І таких прикрас кожен з них може розфарбувати за день до 100 штук!

       Після подорожі цехами фабрики дітей гостинно зустрів перший в Україні музей ялинкових прикрас, де зібрано іграшки зі всього світу. Гімназисти з цікавістю розглядали ялинкові прикраси, уважно слухали про те, як прикрашають оселі на Новорічно-Різдвяні свята у різних країнах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Та незабутні враження отримали малюки від незвичайної шафи, крізь яку вони потрапили до казкової новорічної країни і кімнати «Пошта Діда Мороза».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Далі гімназисти поспішили на майстер-клас з розпису новорічних іграшок. Кожен гімназист мав змогу власноруч намалювати на своїй кульці кумедну мавпочку - символ року, що наближається.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       На завершення екскурсії  у  магазині ялинкових прикрас гімназисти могли придбати собі на згадку  іграшку, яка їм найбільше сподобалася.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Чарівна подорож у маленьку країну, де народжується новорічній настрій, подарувала гімназистам нові цікаві враження, а також нові прикраси для новорічної ялинки!

 

                    Див. також екскурсія на фабрику ялинкових прикрас у 2012-2013, 2014-2015 н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта