Екскурсійна поїздка на фабрику ялинкових іграшок

14 грудня 2012 р.

Екскурсійна поїздка на фабрику ялинкових іграшок

Напередодні новорічних свят у дітей та дорослих панує веселий, піднесений настрій, бо ж Новий рік – це радість зустрічей з друзями та рідними, очікування подарунків та сюрпризів. А ще не можна уявити зимові свята без красуні-ялинки та новорічних іграшок і прикрас.

14 грудня 2012 року учні приватної Лінгвістичної гімназії мали чудову можливість відвідати фабрику ялинкових іграшок, яка знаходиться у с.Луб’янка Київської області. На відміну від закордонних аналогів українські іграшки виготовляються вручну, це дуже складна і трудомістка робота.

      

Перший етап виробництва прикрас – виготовлення заготовок зі скляної трубки висотою приблизно 1,5 метри. Для різних прикрас використовуються скляні трубки відповідного діаметру і товщини стінок. Для початку трубку розігрівають над газовим пальником, температура якого сягає 1,5 тис. градусів, і витягають в довгі тонкі трубочки. Після цього, вже з маленької заготовки, видуваються кульки або прикраси іншої форми. Другий етап - посріблення. Виконується воно за допомогою спеціальних хімічних реактивів. У результаті складної реакції внутрішня поверхня іграшки набуває сріблястого вигляду.

      

Третій етап – фарбування. Посріблені прикраси протирають ганчіркою і вмочують у фарбу. При цьому, дуже важливою є її консистенція: якщо фарба дуже густа, на кулі залишаться сліди стікання, якщо занадто рідка – прогалини. Пофарбовані кулі відправляють у піч, де вони висихають під лампами. Четвертий етап – оформлення іграшки. За допомогою пензля та фарби художники розмальовують іграшку, наносять на неї відповідні зображення чи написи. Останній етап – обрізання кінчика, що залишився після склодувів. Після цього залишається тільки надягти на кульку всім знайомий металічний ковпачок з петелькою, і все – іграшка готова!

Гімназисти залишилися дуже задоволеними такою пізнавальною поїздкою, до того ж наприкінці екскурсії кожен мав можливість не лише придбати новорічні прикраси за цінами виробників, а й зробити на іграшках індивідуальні вітальні написи для друзів чи рідних.

      

Кожна прикраса несе в собі багато позитивних емоцій, адже усі іграшки пам'ятають руки майстра. Нехай Новий рік принесе всім радості, нових вражень.

                                            Щасливих свят!

 

         Див. також екскурсія на фабрику ялинкових прикрас у 2014-2015, 2015-2016 н. р.

 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта