Екскурсійна поїздка до фабрики ялинкових прикрас

18 грудня 2014 р.

Екскурсійна поїздка

до фабрики ялинкових прикрас 

 

 

        День Святого Миколая та Новий рік - найулюбленіші дитячі свята! Адже в ці дні малеча особливо вірить у чарівні дива та таємничі перетворення. А дорослим так хочеться повернутися у солодкі миті свого дитинства.

       Саме 18 грудня, напередодні дня Святого Миколая, гімназисти здійснили незабутню подорож до фабрики ялинкових прикрас, що знаходиться у селищі Клавдієво поблизу Києва.

        Під час поїздки куратор 2-го класу Ніколаєва Оксана Миколаївна розповіла про життя святого Миколая, а учні пригадали легенди, пов’язані з іменем цього святого. Святковий настрій підтримали й новорічні пісні, які діти співали хором прямо в автобусі.

        Біля входу до фабрики гімназистів та батьків зустріла привітна дівчина-екскурсовод пані Ольга. Вона розповіла, що будівля фабрики була збудована ще у 1948 році. Проте фабрика починала свою роботу з виготовлення скляних виробів для медичних закладів. І тільки у 1954 році тут почали робити прикраси для новорічних свят.

       

        Крок за кроком учні почали дізнаватися таємниці створення ялинкової іграшки. А народження її починається у склодувному цеху. З розпеченої над вогнем скляної трубки майстри видувають кульки та верхівки для новорічних ялинок.

        Після цього кульки «подорожують» до наступного цеху, де їх зсередини вкривають сріблом. Частину іграшок фарбують у різні кольори, підсушують та відправляють до дбайливих рук художників. Талановиті майстри власноруч пензлем наносять малюнок на кожну кульку. І таких прикрас кожен з них може зробити за день до 100 штук!

       Після подорожі цехами фабрики дітей чекали гостинно відчинені двері першого в Україні музею ялинкових прикрас зі всього світу. Музей складається з трьох залів: старовинна та сучасна іграшки, казкове містечко у мініатюрі та унікальний «Ермітаж», де знаходяться кульки, на які перенесено полотна відомих художників світу.

      

         Незабутні враження отримали малюки, коли їм запропонували зайти у дверцята незвичайної чарівної…шафи. Крізь них вони потрапили до казкової новорічної країни і кімнати «Пошта Діда Мороза».

       Далі гімназисти поспішили на майстер-клас з розпису новорічних іграшок. Кожен з відвідувачів мав змогу власноруч намалювати на своїй кульці кумедну овечку-символ року, що наближається.

       

       Також діти змогли придбати у крамничці подарунки рідним та близьким.

       Дивна подорож у маленьку країну, де народжується новорічній настрій, добігла кінця. Вона подарувала гімназистам нові цікаві враження та чудові подарунки!

        

 

Веселих та щасливих новорічних свят всім нам!

 

Див. також екскурсія на фабрику ялинкових прикрас у 2012-2013, 2015-2016 н. р.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта