Екскурсія до Національного ботанічного саду ім. Миколи Гришка НАН України

2-3 березня 2016 р.  

 

Екскурсія до Національного ботанічного саду

ім. Миколи Гришка НАН України

 

     2-3 березня учні приватної Лінгвістичної гімназії відвідали Національний ботанічний сад ім. М. Гришка НАН України, що входить до природно-заповідної зони України. Гімназисти відвідали оранжерейний комплекс, у якому представлено експозиції та колекції рослин з різних ботаніко-географічних регіонів світу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

     Розпочалася подорож із колекцій азалій та камелій, у яких було  представлено 30 сортів азалії та 15 сортів камелії. Діти були вражені розмаїттям кольорових відтінків та ароматів квітів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

     У наступній залі увазі гімназистів були представлені орхідеї з Південно-Східної Азії, Південної та Центральної Америки, Африки та Австралії.  Всього в експозиції біля 80 видів та сортів орхідей. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

     Експозиція тропічних та субтропічних плодових рослин представлена зразками цитрусових (лимона, мандарина, апельсина, цитрона), фейхоа, манго, інжиру, хурми, граната.  Вік багатьох рослин понад 50 років. Діти побачили, як у живій природі ростуть лимони та інжир, смачні мандарини, апельсини і солодкий манго. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

     В оранжереї "Тропіки" гімназисти побачили рослини дощових лісів Південної Америки, Південно-Західної Африки, Південно-Східної Азії. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

        Експозиція кактусів стала завершальним етапом подорожі. Гімназисти побачили рослини різних розмірів, форм та забарвлень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

     Також учні гімназії відвідали Свято-Троїцький Іонинський монастир, який знаходиться на території Ботанічного саду. Вони зацікавлено слухали розповідь екскурсовода, уважно розглядали ікони, а також порахували дзвони на дзвіниці.  

      Наостанок учні відвідали квітковий магазин. Там вони мали змогу не лише насолодитися красою рослин, а й придбати їх на згадку.

 

                    Див. також екскурсія до ботанічного саду у 2011-20122014-2015 н.р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта