Відвідання Книжкового Арсеналу у рамках фестивалю «Французька весна»

23 квітня 2015 р.

 

Відвідання Книжкового Арсеналу

у рамках фестивалю «Французька весна»

 

    Ювілейний міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» – найбільша культурна подія в Україні, що об’єднує літературу та інші види мистецтва різних країн. Мета фестивалю – популяризація читання,  стимулювання розвитку українського книговидання шляхом міжнародного обміну, підтримка сучасної інтелектуальної та мистецької книги.

    Виставка-ярмарок, що є частиною фестивалю, збирає близько 100 українських видавництв, книжкових  проектів  та  міжнародних  партнерів,  пропонує   широкий  вибір   художньої,  дитячої   і мистецької літератури. Щороку ярмарок відвідує близько 50 тисяч читачів.    

    23 квітня 2015 року учні 7-10 класів  у супроводі вчителя французької мови Ганщук Надії Олегівни відвідали  програму Книжкового Арсеналу, яка була організована Посольством Франції в Україні спільно з Французьким інститутом (Institut français d’Ukraine). 

    

    Програма передбачала презентації французьких творів в українському перекладі за участю авторів, поетичні читання, дискусії між французькими та українськими митцями та інтелектуалами.  Учні Лінгвістичної гімназії спочатку  відвідали брифінг-дискусію «Стратегії брендінгу національної літератури за кордоном» («Stratégies du branding des littératures nationales à l’étranger»), учасниками якої були радник Прем’єр-міністра України Данило Лубківський, директор  Французького інституту Ерік Тосатті, директор інституту книги в Кракові Гжегож Гауден, віце-президент Франкфуртської книжної виставки  Тобіас Фосс та ін.

   

    Також гімназисти разом із вчителем побували  на зустрічі з бельгійським  письменником та філософом Жаном-Люком Утерсом , який презентував свої два романи «Фах» («Сorps de metier»)  і «Порядок денний»(«L’ordre de jour») в присутності радника  Посольства  Бельгії в Україні   Жана де Ланнуа , директора  Видавничого дому «Букрек»  Дарини Максимець та перекладача Івана Рябчія,  завдяки яким  ці твори побачили світ в Україні.  За свої романи  митець був нагороджений  престижною літературною премією ім. Віктора Росселя.       

     Пізніше   учні нашої гімназії відвідали презентацію   збірки  романів    «Ті, що сказали ні» («Ceux qui ont dit non») відомої французької письменниці Мюріель Зак, яка пише гостро-соціальні романи для підлітків.

      І на закінчення подорожі  Книжковим Арсеналом гімназисти мали честь   бути  присутніми на    урочистому   щорічному   врученні премії    ім. Г.Сковороди за найкращий переклад  французьких творів українською мовою, опублікований за підтримки Французького інституту та Посольства  Франції в Україні. Гран-прі за переклад твору «Медитації» Декарта був удостоєний  Олег Ігорович Хома, професор, завідувач кафедри філософії та гуманітарних наук Вінницького національного технічного університету.

      

      Учні нашої гімназії отримали безліч вражень від участі у цьому заході і, сподіваємося, підвищили свій культурний рівень.

                                            

 

     Див. також участь гімназистів у фестивалі "Французька весна" у 2013-2014, 2015-2016 н. р.     

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта