Участь гімназистів у фестивалі "Французька весна"

27 травня 2014 р.

 

Участь гімназистів у фестивалі

"Французька весна"

 

         27 травня  2014 року в рамках щорічного фестивалю «Французька весна» учні  5 та 6  класів нашої гімназії відвідали Французький культурний центр (ФКЦ), який є складовою частиною Відділу культури та співробітництва (Service de Coopération et d'Action Culturelle) Посольства Франції в Україні. ФКЦ було засновано в Києві у 1994 році  з метою покращення франко-українських відносин у сфері  освіти, культури та мистецтва.

      

         Приємне враження на гімназистів справило спілкування зі співробітниками ФКЦ  Наталією Вовченко, завідуючою курсів з французької мови, і Валентиною Стукаловою, директором медіатеки, які люб’язно погодились  провести невелику екскурсію. Вони ознайомили  учнів  з різними навчальними відділами та їх діяльністю. Також  учні мали змогу зареєструватись у медіатеці, фонди якої налічують  близько 11 000 книжок та 2000 навчальних дисків . Головні її розділи: довідкова література, філософія, суспільство, політика, економіка, право, мистецтво,  художня література, історія, географія тощо.  Окремими секціями існують також дитяча література та  твори відомих французьких авторів, перекладені  українською мовою.      

        У відеотеці   гімназистам надали можливість ознайомитись з широким спектром відеофільмів, серед яких є художні, документальні, мультиплікаційні, науково-популярні фільми.

        В аудіотеці центру можна було також прослухати численні аудіо книжки та музичні композиції  для дітей та дорослих на будь-який смак.

        Під кінець зустрічі нам розказали  про те, що Французький  культурний центр щомісяця проводить різноманітні культурні заходи: кінофестивалі, драматичні та балетні постановки, концерти класичної  та сучасної музики, художні  та фото експозиції зустрічі з відомими особистостями Франції(актори,письменники,політологи,філософи). Серед головних напрямків ФКЦ - співробітництво у галузі вивчення  і популяризації французької мови в Україні.      

        Наші гімназисти залишилися дуже задоволеними  цією поїздкою. Вони мали змогу не лише продемонструвати свій рівень володіння французкою мовою у спілкуванні з її носіями, а й познайомитись з цікавими фактами з  історії  та  культури Франції. Безперечно, такі зустрічі розширюють їх світогляд, підвищують мотивацію  щодо вивчення іноземних мов та сприяють формуванню гармонійно розвинутої особистості.

 

 

      Див. також участь гімназистів у фестивалі "Французька весна" у 2014-20152015-2016 н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта