Відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги
у приватній Лінгвістичній гімназії

7 травня 2015 р.

 

Відзначення Дня пам’яті та примирення

і Дня Перемоги

у приватній Лінгвістичній гімназії

 

      7 травня 2015 року вчителі та учні приватної Лінгвістичної гімназії відзначили День пам’яті та примирення і 70-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Учні підготували тематичні стіннівки, у яких в  художніх образах відтворили своє бачення  страшних  подій Другої світової війни  і закликали людство до порозуміння та примирення.

       Щороку на заходи, присвячені Дню Перемоги, директор гімназії Дашковська Валентина Петрівна запрошує ветеранів війни, представників громадськості та національно-культурних товариств. Для поважних гостей Валентина Петрівна організовує концерти артистів Національної філармонії України та гостинне частування.  Не став винятком і цей рік.  На свято до гімназії  завітали почесні гості:  голова  Української спілки в’язнів-жертв нацизму, колишній в’язень концтабору «Саласпілс» Давидов Маркіян Дмитрович,  заступник голови Української спілки в’язнів-жертв нацизму Слєсарєва Надія Іванівна, член бюро Київського відділення Української спілки в’язнів - жертв нацизму Тарасенко – Залевська  Людмила Миколаївна,  полковник ракетних військ в запасі  Альохін Віктор Олексійович,    полковник юстиції, член науково-методичної ради національного історико - меморіального заповідника «Биковнянські могили» Амонс Андрій Іванович,  член  польського   товариства   імені    А. Міцкевича, вдова учасника війни Смола Ніна Миколаївна, тітка загиблого під Іловайськом воїна АТО Дідківська Тетяна Василівна.  Також на святі була представник   Департаменту  освіти  і  науки   м. Києва Голубенко Людмила Василівна та журналіст Слєсарєва Людмила Олександрівна.

      

    З вітальним словом до гостей звернувся заступник директора з виховної роботи Фещук Роман Володимирович. У своєму слові він зазначив, що святкування цієї події має символічний зміст - перемоги добра над злом, життя над смертю.  Та найголовніше у цьому святі - це прагнення  людства до миру та взаєморозуміння, єднання проти агресії та війни і, звичайно, пам'ять…  Пам'ять,  про тих, хто загинув у цій війні, захищаючи рідну землю, і про тих, кому ми ще сьогодні можемо подякувати за героїзм та відвагу.

       

     Продовжили свято   артисти Національної філармонії України. Пісні, інструментальні твори воєнних  і повоєнних років у виконанні заслуженого артиста України Віктора Тіткіна, лауреатів Міжнародних конкурсів Анастасії Шутько, Ольги Табуліної, піаністки Інни Порошиної та баяніста Анатолія Сірого нагадали присутнім про ті переживання та надії, які допомагали нашим солдатам вистояти у цій страшній війні.

      

      

    

    

 

Слава живим та вічна пам'ять загиблим!

 

(Фотозвіт із Дня пам’яті та примирення Ви можете переглянути на фотогалереї сайту)

Див. також відзначення Дня Перемоги у 2011-20122012-20132013-2014 н. р. 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта