Науково-теоретична конференція

24 листопада 2015 р.  

 

Науково-теоретична конференція 

"Григорій Сковорода - український мислитель"

 

        24 листопада 2015 року в приватній Лінгвістичній гімназії відбулася науково-теоретична конференція «Григорій Сковорода – український мислитель», присвячена річниці  з  Дня  народження  Григорія  Сковороди. У сковородинівських читаннях взяли  участь учні 9-11-их класів та вчителі гімназії.

        Захід організувала і провела завідувач кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін, вчитель-методист, відмінник освіти України Кандиба Людмила  Іванівна.

        Вступним словом розпочала конференцію Людмила Іванівна. Вона закликала всіх присутніх вшанувати пам'ять Григорія Сковороди, наголосивши на багатогранності таланту українського генія – філософа, поета, байкаря, педагога, музиканта, суспільного діяча.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Перший доповідач Чухомець Олексій (11 клас) ознайомив присутніх із біографією митця, акцентувавши увагу на тому, що в житті мислитель дотримувався саме тих істин, які сповідував.  Продовжила конференцію Юлія Вікторівна Пучок (учитель української мови та зарубіжної літератури), проаналізувавши ідею «сродної праці»  у філософії Григорія Сковороди, адже для старшокласників, які скоро постануть перед вибором майбутньої професії, ця тема є особливо актуальною. Важливо усвідомити: тільки праця за покликанням здатна принести людині істинне добро і щастя. Мішкой Анастасія (9 клас) у своїй доповіді блискуче розкрила глибину філософії мандрівного мислителя у його афоризмах. Вітенко Єсенія (10 клас) дослідила парадоксальне мислення  у філософії Сковороди і переконливо обгрунтувала тезу, що в парадоксі є істина.      Усик Марія (10 клас) розповіла про Григорія Савича як талановитого поета і музиканта. А Кошова Поліна (9 клас) зацікавилася байками Сковороди. Учениця зосередила увагу на виховному аспекті його творчості і   прочитала один із шедеврів мислителя «Всякому місту звичай і права…». Логічним продовженням попередньої теми стала доповідь Нікульнікової Таїсії    (9 клас). У дослідженні йшлося про педагогічні ідеї мислителя, що з плином часу не втратили своєї актуальності. Найзворушливішим моментом конференції став виступ Вікторії Анатоліївни Буць, випускниці Чорнухівської середньої школи імені Григорія Сковороди. Її прекрасні авторські вірші про творчість видатного філософа викликали захват і гучні овації у присуніх.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        Наостанок зі словами вдячності до організатора і всіх учасників заходу звернулася        Марія Геннадіївна Шилінська (учитель української мови і літератури, завідуюча кафедрою словесності). У словах педагога прозвучала гордість за учнів Лінгвістичної гімназії, яка є осередком духовності зростаючого покоління українців!     

      

 
Див. також Сковородинівські читання у 2012-2013 н. р.
 
G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта