Відкритий урок-вікторина "Я люблю Великобританію"

16 березня 2016 р.  

 

Відкритий урок-вікторина

"Я люблю Великобританію" 

 

    Вивчення іноземної  мови – це багатокомпонентний процес, який не може бути успішним без вивчення культури та історії країни. Саме такий підхід лежить в основі методики викладання іноземних мов у нашій гімназії. Та найяскравіше культурно-історичний аспект вивчення мови виявляється під час проведення  виховних заходів у рамках декади іноземних мов.

      Яскраві неординарні  змістовні заходи проводять учителі іноземних мов. Використовуючи творчий потенціал та сучасні методики,  вони намагаються поділитися своїми знаннями з вихованцями. Саме таку вікторину з промовистою назвою «Я люблю Великобританію» провела 16 березня 2016 року Буць Вікторія Анатоліївна. Учні 6-го класу змогли не лише перевірити свої знання про цю дивовижну країну, але й отримали багато нової інформації.

       У вікторині взяли участь  дві команди:  "Winners" та команда "Bobbies".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Подорож у світ англійської культури почалася з доброзичливих привітань, які продемонстрували креатив у виборі назв для своїх команд.

     Уже на першому етапі вікторини наші учасники потрапили у вир далеко непростих інтелектуальних запитань, але злагоджена робота учасників команд і, звичайно ж, знання стали запорукою успіху. Приємно відзначити,  що гравці обізнані з  символікою та географічним положенням Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії, адже лише за одну хвилину вони змогли виконати завдання на встановлення відповідності частин цієї країни з її столицями та символами. Більш того, не кожен британець зможе правильно вимовити  такі складні слова, як-от: «cappuccino», «asthma», «receipt», «equipment»,  чи швидко пригадати англійські прислів'я,  як наприклад "Скільки мов ти знаєш, скільки разів ти людина", "Одна голова - добре, а дві - краще".  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Наступним етапом вікторини був музично-кінематографічний раунд. Учасники команд швидко виконували ці завдання, не задумуючись, впізнавали відомі британські фільми та пісні, що свідчить про  високий рівень знання культури Великобританії. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Та найбільше, мабуть, запам'ятався учасникам раунд із загадковою назвою "Біла скринька". Учні з цікавістю обговорювали можливі варіанти її вмісту. А Ви, читачі, зможете відгадати цю загадку?

     "У скриньці знаходиться зображення одного з найрозумніших птахів світу. Цей птах може імітувати голос людини. Китайська, єгипетська та грецька міфологія описує його як провісника дощу чи поганої погоди.  Британське ж повір'я стверджує: якщо ці птахи покинуть Лондонський Тауер, то вся країна зникне назавжди". Звісно, це одне з найскладніших запитань конкурсу, тому гравці скористалися допомогою залу. І яким було  здивування, коли учасники довідалися, що у скриньці – зображення звичайної чорної ворони!

     Швидко промайнув час, учасники й незчулися, як журі почало підраховувати бали та визначати переможців. Ним стала команда "Bobbies".

     

     Звичайно, перемагати приємно. Та це для гімназистів уже не мало ніякого значення, оскільки командна гра, шквал емоцій,  запал, з яким учні вирішували завдання  вікторини, принесли неабияке задоволення і безліч позитивних вражень. А солодкі призи продовжили ці чудові хвилини радісного спілкування.  

 

                    Див. також відкритий урок-вікторина "Я люблю Великобританію" у 2014-2015 н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта