Відкритий урок-вікторина "Я люблю Великобританію"

28 січня 2015 р.                                                                                                 

 

Відкритий урок-вікторина

"Я люблю Великобританію"

 

       Вивчення іноземної  мови – це багатокомпонентний процес, який не може бути успішним без вивчення культури та історії країни. Саме такий підхід лежить в основі методики викладання іноземних мов у нашій гімназії. Та найяскравіше культурно-історичний аспект вивчення мови  виявляється під час проведення  виховних заходів у рамках декади іноземних мов.

     Яскраві неординарні  змістовні заходи проводять учителі іноземних мов. Використовуючи творчий потенціал та сучасні методики,  вони намагаються поділитися своїми знаннями з вихованцями. Саме таку вікторину з промовистою назвою «Я люблю Великобританію» провела 28 січня 2015 року Буць Вікторія Анатоліївна. Учні 6-го, 7-го та 8-го класів змогли не лише перевірити свої знання про цю дивовижну країну, але й отримали багато нової інформації.

    У вікторині взяли участь  дві команди:  "Shamrocks" (Ірхова Ксенія, Глушковська Лілія, Шепітько Марія, Ярченко Михайло, Смоленська Маргарита та Якубицька Ядвіга) та команда "Union Jack" (Кошова Поліна, Вериженко Святослав, Голь Катерина, Нікульнікова Таїсія, Адамов Антон, Журавель Микита).

     Подорож у світ англійської культури почалася з доброзичливих привітань обох команд, які продемонстрували неабиякий креатив учасників команд у підготовці девізів та символіки.

      

      Shamrocks:

Shamrocks are clever,

Shamrocks are the best,

Shamrocks are growing

From South Lands to West!

   Union Jack:

We`ll say loudly,

We`ll say proudly.

We are Union Jack

We won`t go back!

     Уже на першому етапі вікторини наші учасники потрапили у вир далеко непростих інтелектуальних запитань, але злагоджена робота учасників команд і, звичайно ж, знання стали запорукою успіху. Приємно відзначити,  що гравці обізнані з  символікою та географічним положенням Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії, адже лише за одну хвилину вони змогли виконати завдання на встановлення відповідності частин цієї країни з її столицями та символами. Більш того, не кожен британець зможе правильно вимовити  такі складні слова, як-от: «cappuccino», «asthma», «receipt», «equipment», чи швидко пригадати англійські прислів'я,  як наприклад "Скільки мов ти знаєш, скільки разів ти людина", "Одна голова - добре, а дві - краще".

       

     Наступним етапом вікторини був музично-кінематографічний раунд. Учасники команд швидко виконували ці завдання, не задумуючись,  впізнавали відомі британські фільми та пісні, що свідчить про  високий рівень знання з культури Великобританії. 

      

     Та найбільше, мабуть, запам'ятався учасникам раунд із загадковою назвою "Біла скринька". Учні з цікавістю обговорювали можливі варіанти її вмісту. А Ви, читачі, зможете відгадати цю загадку?

     "У скриньці знаходиться зображення одного з найрозумніших птахів світу. Цей птах може імітувати голос людини. Китайська, єгипетська та грецька міфологія описує його як провісника дощу чи поганої погоди.  Британське ж повір'я стверджує: якщо ці птахи покинуть Лондонський Тауер, то вся країна зникне назавжди". Звісно, це одне з найскладніших запитань конкурсу, тому гравці скористалися допомогою залу. І яким було  здивування, коли учасники довідалися, що у скриньці – зображення звичайної чорної ворони!

       

     Глядачі теж не залишилися без уваги. Для них окремо було проведено бліц-турнір на кращого знавця британських традицій. І ним виявилася учениця 7-го класу Соловей Кароліна. 

     Швидко промайнув час, учасники й незчулися, як журі почало підраховувати бали та визначати переможців. Ним стала команда "Union Jack".

    Звичайно, перемагати приємно. Та це для гімназистів уже не мало ніякого значення, оскільки  командна гра, шквал емоцій,  запал, з яким учні вирішували завдання  вікторини, принесли неабияке задоволення і безліч позитивних вражень. А солодкі призи продовжили ці чудові хвилини радісного спілкування.  

 

                    Див. також відкритий урок-вікторина "Я люблю Великобританію" у 2015-2016 н. р.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта