День національної освіти Польщі

15 жовтня 2015 р.  

 

День національної освіти Польщі

 

        15 жовтня 2015 року в Посольстві Республіка Польщі у Києві відбулася святкова зустріч, присвячена  Дню національної освіти Польщі (Дню вчителя). Це свято відзначається в Польщі щороку 14 жовтня і бере початок з 1973 року. Саме у цей день 1773 року з  ініціативи польського короля Станіслава Августа Понятовського було створено Комісію національної  освіти Польщі, яка згодом стала першим Міністерством загальної освіти в країні.

        На свято були запрошені вчителі польської мови міста Києва та Київської області. Нашу гімназію представляли директор пані Валентина Дашковська та вчитель польської мови пані  Юлія Краснопольська. Також на святі була директор шкільного пункту консультаційного при посольстві Республіки Польща в  Києві пані Уршуля Петренко.

На фото зліва направо: пані Ельжбета Фейнер,            пані_Уршуля_Петренко,  пані_Валентина_Дашковська,  пані_Юлія_Краснопольська

        Привітав усіх присутніх із  професійним святом Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні пан Генрик Літвін. Також гостей вітали Генеральний консул республіки Польща в Києві пан Рафал Вольський, консул Республіки Польща пані Ева Матушек, радник відділу освіти і науки Республіки Польща пані Анна Кузьма.  

    

На фото зліва направо: пан Рафал Вольський, пані Ева Матушек, пані Анна Кузьма,               пан Генрик Літвін.

                                 Див. також День національної освіти Польщі у 2013-2014 н. р.
G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта