День національної освіти Польщі. Презентація нового підручника
з польської мови для учнів 5-го класу

18 жовтня 2013 р. 

День національної освіти Польщі.

Презентація нового підручника з польської мови

для учнів 5-го класу

 

 

18 жовтня 2013 року в урочистій залі Посольства Республіки Польщі у Києві відбулася святкова зустріч, присвячена  Дню національної освіти Польщі.

На святі були присутні:

- Генеральний консул республіки Польща в Києві пан Рафал Вольський;

- радник Посольства республіки Польща з питань науково-освітньої співпраці пані Анна Кузьма;

- заступник директора Інституту інноваційних технологій МОН України пан Микола Терещук;

- науковий співробітник Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства і науки України пані Лариса Колесник;

- радник Міністерства закордонних справ України пан Микола Олександрович Ярмолюк;

- професор кафедри польської філології Львівського національного університету ім. Івана Франка, доктор педагогічних наук пан Єжи Ковалевський;

- асистент кафедри польської філології Львівського національного університету ім. Івана Франка, перекладач, публіцист пані Леся Володимирівна Біленька-Свистович;

- директор видавництва «Букрек» (м. Чернівці) пані Дарина Максимець.

На свято були запрошені вчителі та викладачі польської мови  з усієї України. Серед них були  і вчителі нашої гімназії пані Юлія Краснопольська та пан Артем Ількевич.

Генеральний консул республіки Польща пан Рафал Вольський привітав усіх присутніх із  професійним святом.Він нагадав про події, які започаткували традицію святкування Дня національної освіти Польщі (Дня Вчителя). Це свято відзначається в Польщі щороку 14 жовтня і бере початок з 1973 року. Саме у цей день 1773 року з  ініціативи польського короля Станіслава Августа Понятовського було створено Комісію національної  освіти Польщі,  яка згодом стала першим Міністерством загальної освіти в країні.

Одним із важливих питань, які розглядалися на зустрічі, була презентація нового підручника з польської мови для учнів 5-го класу.

 

Його автори Біленька-Свистович Л.В., Є. Ковалевський, Ярмолюк М.О. розповіли про плідну співпрацю з представниками Інституту інноваційних технологій та видавничим центром «Букрек» (м. Чернівці), результатом якої власне і став довгоочікуваний підручник.

 

 

 

Усі присутні мали можливість висловити думку стосовно нового видання та поставити запитання авторам підручника.

Зустріч поступово переросла в дуже цікаву дискусію. Висловлювались як позитивні, так і негативні думки, але це не зіпсувало приємної та дружньої атмосфери.  

Подібні зібрання та дискусії допомагають учителям та викладачам польської мови обговорювати спільні проблеми, ділитися досвідом та новими ідеями щодо навчання учнів України польської мови.

          P.S.  Незважаючи на те, що в гімназії є підручники з польської мови (автор: Blanka Konopka), директор Валентина Петрівна відразу ж придбала додатково ще десять нових підручників для вдосконалення вивчення польської мови у нашому закладі. 

                                    Див. також День національної освіти Польщі у 2015-2016 н. р.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта