Участь директора гімназії Валентини Дашковської в урочистому прийомі з нагоди офіційного візиту в Україну президента Республіки Польщі Анджея Дуди

16 грудня 2015 р.  

 

Участь директора гімназії Валентини Дашковської

 в урочистому прийомі з нагоди офіційного візиту в Україну

 президента Республіки Польщі Анджея Дуди

 

         У понеділок 14 грудня 2015 р. до столиці України з офіційним візитом прибув президент Республіки Польща Анджей Дуда.

 

         Свій візит  він розпочав з вшанування пам'яті жертв політичних репресій 1937-1941 років в  Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили». Анджей  Дуда  разом  з  дружиною  Агатою  Корнхаусер-Дудою поклали вінки на українській та польській частині Міжнародного меморіалу жертвам комуністичного терору, а також задзвонили у Дзвін пам’яті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Для вшанування пам’яті польських та українських громадян, загиблих від дій злочинного сталінського режиму, та для зустрічі з президентом Польщі до Биківнянського історико-меморіального заповідника прибули члени польських культурних товариств і громадських організацій столиці України. Серед них була і  директор нашої гімназії, голова партії поляків України в Деснянському районі м.Києва, член правління Київського Польського культурно-освітнього товариства ім. Адама Міцкевича, заслужений діяч культури Польщі пані Валентина_Дашковська.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Другий день візиту президента Польщі  розпочався з офіційної зустрічі з президентом України Петром Порошенком, на якій були обговорені актуальні питання взаємовідносин двох держав.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Увечері того ж дня  президент Польщі Анджей Дуда  зустрівся з представниками польських культурних товариств України. Оскільки зустріч відбувалася напередодні Різдва Христового (Bożego Narodzenia), то поляки України і високоповажні гості з Польщі за католицькою традицією обмінювались оплатками (хлібцями) і бажали один одному здоров’я, успіхів, миру, взаєморозуміння та Божого благословіння. Усі присутні разом з президентом Польщі та його дружиною, а також з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні паном Генриком Літвіним та його дружиною пані Ганною Літвін  співали різдвяні пісні, щиро вітали один одного.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

                             Президент Польщі Анджей Дуда в колі поляків України

 

     

                      Дружня розмова директора гімназії пані Валентини Дашковської

                      з дружиною президента Польщі пані Агатою  Корнхаусер-Дудою

 

     

     

На фото зліва направо: Головний редактор газети Dziennik KijowskiСтаніслав Пантелюк, редактор газети Dziennik KijowskiАнжеліка Плаксіна, член правління Київського Польського культурного товариства ім. А. Міцкевича Валентина Дашковська, голова партії поляків України Станіслав Костецький

 

       

 

       На фото: члени Київського Польського культурно-освітнього товариства ім. Адама Міцкевича

       на чолі з головою товариства пані Іреною Гільовою.

 

v    

 

                        Див. також „Żeby polskość była krzewiona lepiej niż dotychczas” 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта