27 квітня 2012 р.
Конкурс-презентація вітамінних страв
та цілющих чаїв
27 квітня 2012 року у приватній Лінгвістичній гімназії відбувся захід, який давно вже є для учнів одним із найулюбленіших та найочікуваніших, – конкурс-презентація вітамінних страв та цілющих чаїв. Кожен із гімназистів мав чудову можливість приготувати смачну, а головне – корисну страву або напій та пригостити ними своїх друзів.
На презентації було представлено безліч різноманітних овочевих та фруктових салатів, солодощів, цілющих чаїв та узварів. Найбільше страв приготували учні 2-го, 3-го та 5-го класів. До того ж деякі із кулінарних виробів (закуски «Мрія Мушкетера», «Овочеві равлики», салат-печиво «Весняні їжачки») були справжніми витворами мистецтва і вражали не лише смаковими якостями, а й зовнішнім виглядом.
Неабиякою популярністю серед гімназистів користувалися різноманітні напої:
- коктейль «Мохіто» (приготувала Мяктінова Поліна, учениця 7-го класу),
- молочний коктейль-йогурт (приготував Труба Артем, учень 7-го класу),
- чай «Каркаде» (приготував Дашковський Олександр, учень 2-го класу),
- британський чай (приготував Присяжненко Владислав, учень 9-го класу).
Загалом всі гімназисти залишилися дуже задоволеними проведеним заходом. Діти змогли не лише скуштувати смачні та корисні страви, а й поділитися один з одним рецептами їх приготування. Один із таких рецептів ми пропонуємо до вашої уваги.
Рецепт приготування молочного коктейлю-йогурту
(Труба Артем, 7 клас):
У кип’ячене тепле молоко (1л) додати бактеріальну закваску, розведену невеликою кількістю холодної кип’яченої води. Ретельно перемішати. Розлити молоко у завчасно підготовлені склянки і залишити на декілька годин у йогуртниці. Коли йогурт загусне, поставити його у холодильник. Подавати десерт можна з варенням, фруктами.
Смачного!
Відгук про конкурс вітамінних страв та цілющих чаїв
Мені подобається ідея проведення різноманітних конкурсів у гімназії. Це дає можливість дітям трохи відволіктися від повсякденності і в той же час дізнатися про щось нове та цікаве. У підготовці до конкурсу вітамінних страв взяла участь уся наша сім’я. Ми довго думали, яку страву можна приготувати, і Артем запропонував те, що завжди є на нашому столі, – домашній йогурт. Син дуже хвилювався, йому хотілося, щоб десерт сподобався всім його друзям. Майже до опівночі він розмірковував, з якими наповнювачами подати йогурт, як зробити його найбільш корисним. У результаті було вирішено: якщо йогурт домашній, то і наповнювач до нього має бути натуральним. А що може бути краще, ніж домашнє варення?
Конкурс пройшов чудово. Діти отримали новий життєвий досвід та безліч вражень, а гості – величезне задоволення, куштуючи всілякі смачні страви.
Дякуємо за все!
Інна Павленко,
мама Труби Артема, учня 7-го класу.
(Фотозвіт з конкурсу ви можете переглянути на фотогалереї сайту)