Екскурсія до музею "Історія туалетів"

22 травня 2024 р.



Екскурсія до музею "Історія туалетів"


22 травня 2024 р. гімназисти відвідали музей історії туалету.

Музей історії туалету — приватний музей у Києві, який заснований у вересні 2007 року. Музей входить у ТОП-10 найпопулярніших та найцікавіших музеїв України.Тут знаходиться найбільша в світі колекції сувенірних унітазів.

    

    

Музей розташований в історичній будівлі «Башта № 5», яка є частиною комплексу оборонних споруд «Київська фортеця». Будівництво башти почалося в 1833 році і тривало 13 років. Вона була інтендантською, тобто призначеною для зберігання продовольства і амуніції. За радянських часів за наказом міністра оборони в цьому приміщенні обладнали військовий склад. Після проголошення незалежності України Башта була передана підрозділу Головного речового управління Штабу Збройних Сил України, який займався моделюванням нових зразків військової форми та речового майна для ЗСУ. У 2000 році Башту відновили меценати. Сьогодні тут розташований один з найкращих бізнес-центрів Києва та Музей Історії Туалету.


   

    

Музей історії туалету — це перший та єдиний музей у Східній Європі, який призначений історії розвитку туалетної культури від давніх часів до сьогодення. Актив Музею налічує як автентичні експонати так і репліки (макети) туалетів, які пов'язані з історією побутової культури людства. В його експозиції представлені як туалетні стільці і сучасні унітази, так і різні гігієнічні приналежності: біде, глечики, рукомийники. Крім того, відвідувачі музею знайомляться з історією виникнення таких речей першої необхідності як зубна щітка, туалетний папір, мило. Колекція постійно поповнюється справжніми оригінальними антикварними експонатами з усього світу. Культурно-просвітницька робота музею націлена не тільки на вивчення історії розвитку побутової культури людства, але й на виховання у молоді соціальної активності щодо захисту навколишнього середовища та особистої гігієни та санітарії.

     

     

    

Гордістю Музею є «Найбільша колекція сувенірних унітазів у світі», яка вже має сертифікат Книги рекордів Гіннесу.

    

      

      

      

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта