Літературно-музичне свято з нагоди 209-ї річниці від дня народження       Тараса Шевченка

09 березня 2023 р.


Літературно-музичне свято з нагоди

209-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

 

     9 березня 2023 р., у день народження Тараса Шевченка, у гімназії відбулося Літературно-музичне свято з нагоди 209-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.

     На нашому святі були присутні почесні гості: легендарна акторка театру та кіно, громадська діячка, народна артистка України Раїса Недашківська, композитор і співак, народний  артист  України Володимир  Засухін, поетеса, композиторка, співачка, лауреат міжнародних конкурсів Олеся Сінчук, члени Київського польського культурно-освітнього товариства ім. Адама Міцкевича, вчителі, учні та батьки.

 


     Свято розпочала директор нашої гімназії Валентина Петрівна. Вона привітала всіх присутніх із початком весни, побажала скорішої Перемоги та миру на нашій землі.

    Ведуча свята вчитель української мови та літератури Пучок Юля Вікторівна розповіла про життєвий шлях поета, художника, мислителя, людину незвичайної долі  та незвичайного таланту Тараса Григоровича Шевченка.

    Далі звучали вірші Великого Кобзаря у виконанні учнів гімназії. Також «Заповіт» Тараса Шевченка прозвучав  польською мовою у виконанні члена Київського польського культурно-освітнього товариства ім. Адама Міцкевича Ігоря Синьовида.

    З поезією  Кобзаря виступила народна артистка України Раїса Недашківська.




    Ми мали насолоду почути  пісні  українською, італійською і польською мовами у  прекрасному виконанні  народного  артиста  України Володимира  Засухіна.




      Поетеса, композиторка, співачка, лауреат міжнародних конкурсів Олеся Сінчук виконала власну пісню «Прапори».




     Чудово декламували  твори  Шевченка   учні Приватної Лінгвістичної  гімназії.

     Наприкінці свята усі присутні виконали пісню «Ой у лузі червона калина», яка вже стала другим Гімном України в ці нелегкі часи для нашої країни!








Свято вдалося на славу!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта