День Соборності України

22 січня 2023 р.

День Соборності України


Тобі, Україно, мій мужній народе,
             Складаю сьогодні я пісню свободи!
             Радіймо сонцю й днині мирній,

            Єдиній і Соборній Україні!

 

         Сьогодні, 22 січня, в день проголошення в 1919 році акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки,  в Україні відзначається День Соборності.

    

           День Соборності – це день, який символізує єдність українських земель. Це одне з найважливіших свят нашої країни, яке підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

          Це свято набуло особливого значення в наш час, коли на нашій землі йде загарбницька війна. Ми виборюємо своє право на життя у вільній та цілісній Україні та усвідомлюємо, що соборність — це забезпечення справжнього суверенітету й незалежності народу, міцний фундамент для розбудови квітучої демократичної національної держави.

     

       Офіційно свято було встановлено в 1999 році указом Президента України Леоніда Кучми. 22 січня також є датою інших пам'ятних подій української історії. У 1918 році в цей день була оголошена незалежність Української Народної Республіки. А роком пізніше в цей же день відбулося об'єднання УНР і ЗУНР. У 1990 році це свято відзначили акцією "живий ланцюг"  мільйони людей від Києва до Львова та Івано-Франківська, взявшись за руки та маніфестуючи духовну єдність мешканців Сходу й Заходу України.

   

         Наша гімназійна родина також приєдналася до свята! Гімназисти, вбравшись у вишиті сорочки, розказали про історичні обставини проголошення Соборності, прочитали поетичні рядки про Батьківщину та інсценували об'єднання Західної та Східної України, взявшись за руки та створивши Живий ланцюг єднання.

Це – моя Україна, це – моя – Батьківщина,

Що, як мама, як тато, одна.

Моя Україно!

Я вірю, що дух твій ніколи не згасне.

Ти – совість народу, незгасна зоря,

Живи, процвітай, Україно моя,

Для миру, для щастя, любові й добра.


       Гімназисти впевнені в бажанні будувати Українську державу, в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Вітаємо всіх з Днем Соборності та бажаємо

зберігати міцну силу духу та волі! 

Мирного всім неба над головою !

Слава Україні!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта