Інтелектуальна гра "Знавці природи"

18 квітня 2023 р.


Інтелектуальна гра

"Знавці природи"


     18 квітня 2023 року в рамках декади природничих наук було проведено гру «Знавці природи» для учнів 5 класу. Мета заходу – розвивати пізнавальний інтерес, логічне мислення, формувати вміння аналізувати думки інших, працювати в команді, виховувати любов до природи.


    За планом гри насамперед відбулася розминка. Діти відповідали на різноманітні запитання з курсу «Пізнаємо природу», згадали матеріал, який вивчали раніше.

    Першим після розминки був конкурс «Вірю – не вірю». Учасникам гри потрібно було обрати правильні твердження про планети, зорі та сузір’я, малі небесні тіла. Далі був раунд, де учасники працювали з таблицями, шукали і закреслювали слова, які є назвами неживої природи.

    Наступне завдання  «Розкодуйте слово». Складність полягає в тому, що в уявному мобільному телефоні літери розташовані під цифрами на кнопках, кожній цифрі відповідає кілька літер. Щоб відгадати зашифроване слово, треба вибрати тільки одну літеру. У результаті гравці успішно розкодували слова на тему «Гриби та бактерії».




    Пізнавальним етапом гри став конкурс, де учні з’єднували частини карток із зображенням тварин, які вже вимерли та читали про них захоплюючу інформацію.

Потім діти виконували арифметичні дії та записували назви рослин і тварин, занесених до Червоної книги України.

    Цікавим було розгадування кросворду «По діагоналі». Учні підбирали назви рослин і вписували їх у клітинки так, щоб по діагоналі була літера «И».

    На завершення учасники складали сенкани про воду та її значення в житті людини, поєднавши свої знання з природознавства та української мови.

    Протягом гри учні виявили кмітливість та вміння швидко приймати відповідні рішення.


У результаті перемогла дружба!

Учасники отримали гарні оцінки і позитивні емоції.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта