Святкування 20-річчя приватної Лінгвістичної гімназії

24 вересня 2021 р.


 

 

Святкування 20-річчя

приватної Лінгвістичної гімназії

 

 

        21 вересня 2021 року наша гімназійна родина відсвяткувала 20-річчя приватної Лінгвістичної гімназії. Урочистості відбулися в Кінокомплексі «Флоренція», що в Деснянському районі м. Києва.

 

        Рівно 20 років тому, 1-го вересня 2001 року, гостинно відчинила свої двері приватна Лінгвістична гімназія. Перший дзвоник тоді пролунав для 57-ти гімназистів. Сьогодні у гімназії навчається близько 200 учнів.

 

        За 20 років роботи гімназія показала дуже високі результати та вийшла на орбіту всеукраїнського та міжнародного рівня. Гімназисти стали переможцями районних, міських та міжнародних олімпіад з української, англійської, польської,  французької, німецької мов, математики,  фізики,  веб-дизайну, комп’ютерної графіки та анімації, історії та правознавства, біології та екології, образотворчого мистецтва та інших навчальних предметів. Гімназисти неодноразово здобували перемоги у Міжнародному конкурсу і знавців української мови ім. Петра Яцика, у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, у різноманітних міських та міжнародних спортивних змагань, хореографічних та музичних конкурсах. За результатами зовнішнього оцінювання 2021 року Гімназія ввійшла в 50-ти кращих шкіл Києва та в число 200 кращих шкіл України. За ці роки ми мали 19 випусків учнів. Усі випускники стовідсотково вступили до вищих навчальних закладів як України, так і Польщі, Великої Британії та Канади, Чехії, Іспанії.

 

        На наше свято завітали вельмишановні гості: представники Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, освітянська еліта Києва, науково-педагогічна еліта, духовенство, діячі культури України та Польщі, артисти національної філармонії України, директори середніх навчальних закладів, представники Асоціації керівників приватних навчальних закладів м. Києва,  вчителі, батьки, учні та випускники гімназії.

 

        Під звук фанфар свято розпочав ансамбль барабанщиків приватної Лінгвістичної гімназії під керівництвом концертмейстера гімназії Валерії Галанської.


  

 

        Під бурхливі оплески ведучі запросили на сцену  людину творчу, креативну, ініціативну, завдяки титанічним зусиллям та самовідданій праці якої стало можливим становлення та розквіт приватної Лінгвістичної гімназії, засновника та  директора гімназії Дашковську Валентину Петрівну.

 

  


        Першою до вітального слова була запрошена начальник відділу розвитку освіти та прогнозування управління освіти Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації Федина Таміла Мечиславівна. Вона привітала усіх присутніх зі святом, вручила директору гімназії Валентині Дашковській почесну грамоту від голови Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації, також зачитала привітання від управління освіти Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації.


  


    Наступним виступив заступник голови Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації в 1993-2010 роках Фредюк Микола Миколайович, з яким наша гімназія співпрацювала не тільки з адміністративних питань, а й як із автором дитячих проектів, серед яких є чудова розвивальна гра «Словотвір».


  

 

        З теплими словами вітання виступив єпископ Баришівський, вікарій Київської єпархії Української православної церкви, доцент Київської духовної Академії, владико Віктор. Він побажав Валентині Петрівні, педагогічному та учнівському колективам  міцного здоров'я, успіхів у роботі та навчанні, Божого благословіння, а також подарував Ікону Божої Матері «Додавання розуму».


  

 

        Розділити з нами свято прийшла посол Миру, Голова правління громадської організації «Жіночий центр «НАДІЯ», член «Федерації жінок за мир у всьому світі», член Київського товариства політв’язнів та жертв репресій, заслужений діяч культури Польщі, кандидат технічних наук, редактор-упорядник шести книг-спогадів, колишній малолітній в’язень нацизму Слєсарєва Надія Іванівна.


  


        Наступне вітання було від Голови Київського Польського культурно-освітнього товариства ім.Адама Міцкевича, заслужений діяч культури Польщі та України пані Ірена Гільова. Вона побажала  пані Валентині, педагогічному та учнівському колективам  міцного здоров'я, успіхів у роботі та навчанні.


  

 

        До палких привітань приєдналася Лауреат міжнародних конкурсів, співачка, член Національної ліги композиторів України, член Національної спілки театральних діячів України, поетеса, художник-графік Олеся Сінчук. Її подарунком стала чудова гра на флейті.


  

 

        Наступною виступила легендарна українська акторка театру та кіно, громадський діяч, народна артистка України Раїса Недашківська. Пані Раїса продекламувала чудову поезію безсмертного генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка.


  

 

        Також до привітань приєднався лауреат міжнародних конкурсів, Амбасадор України з питань культури, двічі рекордсмен України в напрямку «мистецтво», представник міжнародного інституту джазу Сполучених Штатів Америки в Україні, піаніст, композитор, режисер Майк Кауфман-Портніков.


  

 

        Від Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України  привітав усіх присутніх зі святом заступник директора Інституту, кандидат педагогічних наук Головко Микола Васильович. Він висловив подяку усьому педагогічному колективу за плідну довгорічну співпрацю та нагородив Валентину Петрівну медаллю «Академік М. Д. Ярмаченко».


  

 

        Далі з вітальним словом виступила заступник Голови Асоціації приватних закладів освіти м.Києва  Барматова Ірина В’ячеславівна. Вона привітала педагогічний, учнівський та батьківський колективи гімназії та особисто Валентину Петрівну із 20-річним ювілеєм гімназії та вручила подяку «За багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у створення позитивного іміджу освіти України та з нагоди 20-річчя заснування закладу».


  

 

        Заслужений діяч мистецтв України, член Міжнародної танцювальної Ради при ЮНЕСКО, заступник Голови Товариства «Україна Світ», кавалер найвищої народної нагороди – «Ордену Нескорених» Марек Семенович Орловський вручив Валентині Петрівній в знак народної пошани медаль «За відданість справі».


  
 

        А далі гімназійну родину вітали артисти Національної філармонії України. Першим виступив талановитий музикант, баяніст-віртуоз, що має унікальний стиль виконання творів як на баяні, так і на інших ексклюзивних інструментах, композитор, професор Музичної академії ім. Петра Ілліча Чайковського Сергій Грінченко. Він виконав чудову музичну композицію «Французька весна».


  

 

        Потім виступав народний артист України, лауреат міжнародних конкурсів, творець «галереї оперних портретів» на найбільших сценах світу, професор Національної Музичної академії ім. Петра Ілліча Чайковського, батько випускниці 2004 року нашої гімназії  Ігор Борко. Він привітав гімназійну родину музичною композицією «Многая літа» та заспівав два оперних твори.


  

 

        Талановитий виконавець та педагог, який працює у всесвітньо відомому танцювальному жанрі степ-денс,  Володимир Шпудейко здивував присутніх віртуозним виконанням степ-танцю. Володимир Шпудейко створив школу степу, де нині займаються діти різного віку. Школа Шпудейка має багато перемог. Її учні – багаторазові чемпіони України зі степ-танцю.

 

  


        На наше свято завітали земляки Валентини Петрівни з міста Христинівки Черкаської області. Вони привезли з рідної батьківщини пишний коровай. З вітальним словом виступила директор Христинівської музичної школи  Олена Росада. Також пані Олена виконала пісню Наталії Бучинської «За синими туманами».


  

 

        Однокласниця Валентини Петрівни, директор опорного закладу освіти «Христинівський ліцей» Кравченко Людмила Петрівна також висловила щирі побажання розвитку гімназії.

  

        Від імені батьківського комітету гімназії з вітальним словом виступила мама трьох чудових гімназистів Філоненко Наталія Іванівна. Насамперед вона подякувала Валентині Петрівні за прекрасний заклад, який вона створила, клопітку щоденну працю, материнське ставлення до гімназистів, за доброзичливу сімейну атмосферу в гімназії, а також побажала надалі впевнено тримати штурвал корабля під назвою "Лінгвістична гімназія", підкорюючи все  нові  та нові   горизонти,    а колективу гімназії - нових звершень у справі виховання та навчанні дітей.


  

 

        З 20-річним ювілеєм гімназійну родину прийшли привітати її випускники. Вони розповіли про свої успіхи, побажали гімназії подальшого процвітання.


  

 

        Окрасою свята стали виступи учнів гімназії. Гімназисти 5-7 класів виступили з хореографічною композицію «Добре серце».


  

 

        Незрівнянний танець подарувала всім присутнім переможниця та призерка міжнародних конкурсів і фестивалів,  «Людина Року»  та ліцензована суддя  Школи молодих суддів за версією Міжнародної, а також  Української Асоціацій виконавців східного танцю,  учениця  8-го класу нашої гімназії Аделія Тесленко.


     

 

        Гучними оплесками глядачі зустріли учнів початкової школи (2-4 класи), які виконали ФЛЕШ-МОБ «Я, ти, він, вона – Україна ми одна!».


  

 

        А на завершення свята прозвучала фінальна пісня «Щастя, добра і любові» у виконанні усіх учасників концерту.

 

 

Гімназіє, наш рідний дім,

Ти нас навчаєш жити!

І маниш величчю своєю

У дивовижний світ наук.

Тут стіни зберігають всі секрети,

У коридорах чути сміх і радість,

А на уроках – спокій й тишу.

І кожне правило, і кожна теорема

Лишають у пам’яті любов на вік.

 

З Днем народження, гімназіє!

Успіхів та нових здобутків!



відео концерту







G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта