Урок-квест "Літературний вернісаж" у 5 класі

22 жовтня 2021 р.

 


Урок-квест «Літературний вернісаж» у 5 класі

                                                     

   22 жовтня 2021 року вчитель російської мови та зарубіжної літератури Трикіша Ольга Олександрівна  провела  відкритий урок-квест «Літературний вернісаж» для учнів 5 класу.  П’ятикласники із задоволенням читають твори зарубіжної літератури, адже педагог прагне зробити  процес навчання захоплюючим та різноманітним, розвиває  творчі здібності учнів, формує  в них естетичний смак та духовні цінності.

  

   Учні заздалегідь  відповідально підготувалися до змагання: повторили відомості з теорії літератури та пригадали вивчені цьогоріч твори. Напередодні уроку гравці сформували дві команди: «Сонечко» (капітан команди - Ченська Світлана) та «Розумники» (капітан команди - Лєшкова Ліза). Змагання складалося з п’яти етапів. У першому турі під назвою «Теоретик» учасники квесту пояснювали значення літературних термінів. Другий етап називався «Перекладач». Команди мали перекласти українською мовою фрагмент відомої поезії  М. Лермонтова «Парус». На третьому етапі змагань команди по черзі відповідали на ряд запитань за змістом вивчених творів. Завдання четвертого туру полягало у встановленні відповідності між художніми засобами та прикладами із творів. А в бліцтурнірі капітани команд змагалися за звання найкмітливішого знавця  образів і сюжетів  зарубіжної літератури.     

   Команди показали високий рівень знань із зарубіжної  літератури, володіння навичками аналізу художнього твору, а також уміння злагоджено працювати в команді.

  З невеликим розривом у кількості балів перемогла команда «Розумники»! Вітаємо переможців!

 

 

 

 

 

      

       

 

 

 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта