Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

09 листопада 2020 р.

 

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

 

        9 листопада 2020 року учні 11 класу приватної Лінгвістичної  гімназії взяли участь у Всеукраїнському радіодиктанті   національної  єдності. Традиційно цей своєрідний флешмоб  приурочений до Дня української писемності та мови. Це свято гуртує усіх нас на шляху до відродження національної духовності, зміцнення державності, формування громадянської позиції та патріотичного світогляду.


         Цьогоріч автором тексту радіодиктанту  став письменник, лауреат Національної премії України ім.Т.Г.Шевченка Іван Малкович, а читала його в прямому ефірі акторка Римма Зюбіна. Текст радіодиктанту з промовистою назвою «Виклики книжкової ери» був не з простих. Крім того, автор  додав до диктанту  кілька елементів з нової редакції чинного правопису.


         Одинадцятикласники мали змогу не лише потренуватися у грамотності, але й долучитися до єдиної української хвилі любові до рідної мови.

        Наша  мова за змістом, багатством, глибиною й різноманітністю, красою й мелодійністю посідає одне з перших місць серед мов народів світу. Шануймо  та плекаймо рідну українську мову!

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта