Лінгвістична вікторина "Мандрівка до країни Лексикології" у 6 класі

09 жовтня  2020 року

 


Лінгвістична вікторина

«Мандрівка до країни Лексикології» у 6 класі


      09 жовтня  2020 року в  6  класі  учитель –словесник  Трикіша Ольга Олександрівна організувала й  провела  інтелектуальну лінгвістичну вікторину «Мандрівка до країни Фразеології». У вступному слові педагог ознайомила шестикласників із правилами змагання й побажала гравцям удачі.


     Учні сформували дві команди: «Дружба» (капітан – Світлана Ченська ) та «Співаки» (капітан – Артем Кармолєєв ). На першому етапі перегонів гравці команд мали розгадати фразеологічні загадки. У наступному конкурсі на дітлахів чекало не менш цікаве завдання: продовжити стійкі фразеологічні порівняння. У третьому турі команди обирали з переліку слів-професіоналізмів лише  ті, що стосуються діяльності музикантів. Далі гравці мали підкреслити в запропонованому тексті застарілі слова. А в останньому конкурсі капітани команд майстерно розгадували й  пояснювали значення фразеологізмів.

      

      

     У ході вікторини учні продемонстрували не лише високий рівень володіння російською мовою, а й виявили творчість, кмітливість, винахідливість та  уміння працювати в команді. У запеклій боротьбі  перемогла команда «Співаки»! Вітаємо переможців!

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта