День пам'яті та примиреняя

7 травня 2021 р.

 

День пам’яті та примирення

 

        Напередодні Дня пам'яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у гімназії відбулися заходи, присвячені цим пам’ятним датам.

        Куратори класів провели виховні заходи, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

  

        Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни; тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

  

        У День пам’яті та примирення ми схиляємо голову перед загиблими та висловлюємо пошану тим, хто віддав життя за світ без війни. Їхній героїзм і жертовність нагадують про те, як легко втратити мир і як важко його повернути.

        Сьогодні, в День пам’яті та примирення, ми вшановуємо подвиг нашого народу, який зробив вагомий внесок у перемогу над нацизмом. Його мужність, відвага і хоробрість ніколи не будуть забуті.

  

        Під час Другої світової війни понад 8 мільйонів українців були вбиті, закатовані чи померли від голоду. Більше як 7 мільйонів українців воювали проти нацистів у лавах союзників. Наші співвітчизники були на передовій від самого початку до остаточної перемоги.

        В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

        Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

 

Герої не вмирають! Герої вічно живі!

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта