Урок-гра "Подорож у країну Прикметник" у 6 класі

4 березня 2021 р.

 

 

Урок-гра «Подорож у країну Прикметник»

у 6 класі

 

 

4 березня 2021 року  в межах декади української мови та літератури вчитель-словесник Банзерук Оксана Вікторівна для учнів   6 класу провела урок-гру «Подорож у країну Прикметник».  У вступному слові педагог налаштувала шестикласників на віртуальну мандрівку й закликала до активної співпраці під час уроку.


На мультимедійному екрані змінювалися слайди з маршрутами подорожі та завданнями, а на дошці - лінгвістичні шаради та ребуси, які належало розгадати учням.

У першому конкурсі під назвою  «Смайлик» шестикласники повторили вивчений матеріал про прикметник у форматі експрес-опитування.


Наступним етапом уроку було складання анаграм із прикметниками. Учні з легкістю впоралися з цим завданням.

У ході лінгвістичного експерименту потрібно було визначити автора й назву вивченої на уроці української літератури поезії, вилучити з неї прикметники та проаналізувати їх роль у художньому тексті.


Далі шестикласники виконували інтерактивні тестові завдання., відмінювали прикметники та визначали їх групи за значенням. Найбільш активними на уроці були Ченська Світлана, Кармалеєв Артем, Хмілевський Матвій, Москаленко Надія та Філоненко Денис.

Нагородою за участь у віртуальній мандрівці стали гарний настрій і хороші оцінки!

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта