Літературна вікторина "Сторінка прочитаних книг" у 8 класі

3 березня 2021 р. 

 

 

Літературна вікторина «Сторінками прочитаних книг»

у 8 класі

 

 

3 березня 2021 року вчитель-філолог Банзерук Оксана Вікторівна  підготувала та провела для учнів 8 класу літературну вікторину «Сторінками прочитаних книг».


За звання кращих знавців творчості українських письменників змагалися дві команди: «Уважні читачі» (капітан – Марченко Міша) та «Дванадцять стільців» (капітан – Степаненко Назар).


У першому конкурсі під назвою «Розминка» команди мали відповісти на запитання за змістом вивчених творів Тараса Шевченка, Лесі Українки, Михайла Коцюбинського та інших письменників.

Друге випробування «Шифрувальники» ґрунтувалося на криптограмах. У наборі цифр необхідно було прочитати закодовані слова-терміни «літературознавство» й «автобіографічний», а також пояснити їх значення. Майже одночасно із завданням упорались обидві команди, продемонструвавши хороші знання з теорії літератури.


У третьому конкурсі «Юні поети» діти складали римовані рядки за опорними словами: весна, крила, накрила, несла; урок, учити, дзвінок, робити.

У четвертому конкурсі «Літератори» гравці мали дати правильні відповіді на низку теоретичних і практичних запитань за творами української літератури, вивченими в цьому році.

У п’ятому випробуванні під назвою «Знайомий незнайомець» гравці продемонстрували неабияку акторську майстерність та винахідливість. Капітанам потрібно було пантомімою показати назву відомого твору чи сценку з нього, а суперники мали відгадати твір та його автора.

 

Перемогла дружба! Вітаємо!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта