Лінгвістичний квест "Лабіринти мови" у 7 класі

3 березня 2021 р.

 

 

Лінгвістичний квест «Лабіринти мови»

у 7 класі

 

 

        3 березня 2021 року вчитель української мови та літератури Банзерук Оксана Вікторівна провела гру-квест «Лабіринти мови» для учнів 7 класу.


Семикласники сформували три команди:  «Дружба» (капітан Сінченко Макар), «Творчі вінкси» (капітан – Глібка Аня), «Квітка» (капітан – Адаля Амір).

Квест складався з розминки та семи станцій. На першій станції під назвою «Грамотій» діти розставляли прізвища в алфавітному порядку. Першими впоралися учасники команди «Дружба».

Друга станція мала назву «Народ скаже, як зав’яже». Учням потрібно було дописати прислів’я за їхнім початком. У цьому конкурсі перемогли гравці з команди «Творчі вінкси».

На станції «Ерудит» гімназисти мали продемонструвати не тільки знання з української мови, а ще й показати  загальну ерудованість.


На наступній  станції під назвою «Знайко»  квестери мали заповнити кросворд-сходинки,  згадавши слова з початковими літерами «ЛА».

На станції «Будівельник» потрібно було створити нові слова за поданими моделями, розгадавши морфологічні шаради. А на зупинці «Шифрувальник» гравці відшукували закодоване в «чарівному» квадраті прислів’я.

На станції «Жартівлива» гравці повинні були дуже швидко дати відповіді на гумористичні запитання.

На наступній станції  «Розумне перо» діти розставляли пропущені в реченнях розділові знаки, демонструючи пунктуаційну вправність. На фінальній станції «Словникар» гімназисти мали утворити якомога більшу кількість нових слів із запропонованого слова «милозвучність».

Переможцями квесту стали учасники команди «Дружба»!

Вітаємо переможців!

 

 

 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта