Міжнародний день рідної мови

22 лютого 2021 року

 


Міжнародний день рідної мови

 


      22 лютого 2021 року у гімназії відбулися заходи, присвячені  Міжнародному дню рідної мови. 

        Протягом дня у фойє гімназії на екрані демонструвалися пізнавальні відеоролики про історію розвитку української мови. Учителями-словесниками разом із гімназистами  був оформлений тематичний стенд.


        Традиційно в цей день наші старшокласники пишуть диктант національної свідомості. Цьогоріч учні  9 класу  написали тематичний диктант «Українська мова». Гімназисти  не лише вдосконалили  навички орфографії, а й дізналися багато цікавого про особливості рідної української мови, зокрема про її синонімічне багатство, різноманітність діалектних форм, рухомий наголос та багатозначність слів.


    А для п’ятикласників у цей день учитель української мови та літератури Пучок Юлія Вікторівна  організувала мовний квест. Насамперед учні ознайомилися з історією свята, дізналися багато цікавого про традиції вшанування мов у різних країнах світу, а також  переглянули пізнавальну мультимедійну презентацію «Цікаві факти про українську мову». Мета проведення лінгвістичного квесту полягала в тому, щоб продемонструвати дітям невичерпне багатство, колорит і неповторність української мови! П’ятикласники сформували дві команди: «Зірочки» та «Калина»,  обрали капітанів та поринули у вир змагання. Діти з непідробним азартом вирішували лінгвістичні задачі, розгадували мовні ребуси й шаради, складали з частинок українські прислів’я, тлумачили значення фразеологізмів та виконували безліч не менш цікавих завдань. У ході квесту гімназисти  продемонстрували не лише знання  української мови, а й логічне мислення та високий рівень ерудованості.

       

З невеличким відривом перемогла команда «Зірочки»! Вітаємо!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта