Відкритий урок російської мови "Загадкова лексикологія" у 7 класі

20 жовтня 2021 р.

 

 

Відкритий урок російської мови 

 «Загадкова лексикологія» у 7 класі

 

                                                     

       20 жовтня 2021 року вчитель-словесник Трикіша Ольга Олександрівна  організувала й провела відкритий урок російської мови для учнів 7 класу.  На попередніх уроках семикласники  вивчили основні групи лексики, а також ознайомилися із фразеологічними зворотами. Тож метою відкритого уроку були поглиблення, узагальнення та систематизація набутих знань.

  

     Насамперед діти змістовно відповіли на ряд теоретичних запитань. На наступному етапі уроку на них чекали цікаві тренувальні вправи. Учні  відгадували іменники за їх лексичним значенням, добирали прикметники до конкретних та абстрактних понять,  а також виписували з вірша слова, вжиті в переносному значенні. Крім того, дітям сподобалося працювати із фразеологізмами - стійкими порівняннями та знаходити  фразеологічні звороти  в жартівливому тексті. Найцікавішими завданнями для юних мовознавців стали тлумачення анаграм та визначення роду в невідмінюваних словах іншомовного походження.

      Семикласники завзято працювали на уроці та продемонстрували та загальну ерудованість, допитливість та жагу до пізнання нового.

 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта