Літературна вікторина "Незабутні казки" в 5 класі

16 жовтня 2019 року  

 

                               Літературна вікторина «Незабутні казки»

   У рамках декади російської мови та зарубіжної літератури 16 жовтня учитель Трикіша Ольга Олександрівна організувала й провела літературну вікторину «Незабутні казки» для учнів 5 класу.

                           

    Насамперед п’ятикласники сформували дві команди: «Сова» та «Круті діти». Капітани виголосили девізи команд і побажали одне одному успіху в змаганні.

         

    У першому конкурсі під  назвою «Ерудиція» гравці по черзі мали дати якнайбільше правильних відповідей на запитання про вивчені народні та літературні казки. У наступному турі суперники наввипередки демонстрували знання з теорії літератури. Конкурс «Поміркуй разом» передбачав цікаві завдання на знання художніх засобів, що неодмінно зустрічаються в казках. А в конкурсі «Пригадай друзів» команди  мали відгадати запропонованого казкового персонажа. Одним з найцікавіших етапів перегонів стало змагання «Назви казку». Ольга Олександрівна демонструвала на інтерактивній дошці  уривок з мультфільму, а діти  мали якнайшвидше вгадати автора й назву екранізованої казки. А на останньому етапі змагань три представники команд виразно читали напам’ять вступ до поеми О.С.Пушкіна  «Руслан і Людмила» під назвою «У лукомор’я дуб зелений…».

       

    П’ятикласники продемонстрували чудові знання із зарубіжної літератури, високий рівень самоорганізації та вміння працювати в команді! З невеличким відривом перемогла команда «Сова»!


Вітаємо переможців!

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта