Мовознавчий квест "Суперграмотій"

27 лютого 2020 р.

 

Мовознавчий квест «Суперграмотій»

 

27 лютого 2020 року в 6 класі відбувся мовознавчий квест «Суперграмотій», підготовлений і проведений учителем української мови та літератури Банзерук Оксаною Вікторівною. За почесне звання найкращого знавця української мови змагалися дві команди: «Дивосвіт»  (капітан – Сінченко Макар) і «Диваки»  (капітан – Репетило Софія ). Під час гри, рухаючись різними умовними станціями, учасники виконували цікаві інтерактивні й творчі завдання. Так, на зупинці «Ерудит» потрібно було продемонструвати теоретичні знання з вивчених розділів «Лексикологія», «Фразеологія», «Морфологія», «Словотвір», даючи відповіді на запитання координатора впродовж однієї хвилини.



На другій станції «Народ скаже, як зав'яже» гімназисти повинні були одним словом-синонімом пояснити значення фразеологізмів.

Наступна станція «Словникар» передбачала змагання у складанні якомога більшої кількості слів із запропонованої лексеми милозвучність. Варто замітити, що учасники обох команд були уважними та знайшли й записали відповідно по 16 і 14 слів. 


  

Найскладніше всього гімназистам, як це не дивно, далося вгадування захованого предмета (книги) на станції «Чорна скриня».

Найвеселішим виявилося завдання останньої станції квесту «Шифрувальники», під час якої шестикласники повинні були  розкодувати зашифровані прислів'я, спираючись на малюнок-підказку. Попри те, що гра відбувалася в жорстокій конкуренції й перемагали по черзі то одна, то друга команда, звання «Суперграмотій» усе ж отримали сильніші й найбільш ерудовані учасники  команди «Дивосвіт», перемігши суперників з невеликим відривом у 2 бали (42 : 40.) Нагородою за перемогу, а також за участь у квесті стали найвищі оцінки всім учасникам.

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта