Екскурсія Барселоною

26 жовтня - 02 листопада 2019 р.

 

Екскурсія Барселоною



Група гімназистів гарно провела осінні канікули на узбережжі Балеарского моря (частина Середземного моря) в північно-східній частині Іспанії – в приморському регіоні Коста-Дорада поблизу провінції Таррагона. Costa Dorada іспанською означає «золоте узбережжя». Для Коста-Дорада типові довгі й пологі піщані пляжі, що створюють ідеальні умови для туризму і відпочинку. Море, сонце сприяли прекрасному відпочинку гімназистів!

   

Діти відвідали одну з головних туристичних пам'яток Коста-Дорада - парк атракціонів Порт Авентура, що знаходиться неподалік від міста Салоу, близько години їзди на південь від Барселони. Також відвідали розважальний комплекс Ferrari Land — аналог Ferrari World в Абу-Дабі.

 

    


Гімназисти побували на екскурсіях в м. Барселоні.


Барселона

Барселона - найбільший промисловий і торговий центр Іспанії, столиця автономної області Каталонії. Це друге місто в Іспанії за чисельністю населення після Мадрида і десятий в Європейському союзі (1,6 млн).

 

 

   

   

У 1992 році Барселона проходили літні Олімпійські ігри. У 2004 році в Барселоні відбувся Всесвітній культурний форум 2004. В березні 2010 року Барселона стала столицею Середземноморського союзу, до якого входять 43 країни. У 2013 році в Барселоні проходив чемпіонат світу з водних видів спорту.

 

Храм Святого Сімейства

Храм Святого Сімейства - храм в Барселоні, знаменитий проект архітектора Антоніо Гауді, що будується на приватні пожертвування, починаючи з 1882 року. Один з найвідоміших «довгобудів» світу: за рішенням ініціаторів будівництва храму фінансування робіт повинно виконуватися виключно за рахунок пожертвувань прихожан. Незвичайний зовнішній вигляд храму зробив його однією з головних визначних пам'яток Барселони.

У 2006 році будівництво відвідало 2,26 мільйона чоловік, що ставить об'єкт в один ряд за популярністю з музеєм Прадо і палацом Альгамбра.

 

7 листопада 2010 храм був освячений папою Бенедиктом XVI і був офіційно оголошений готовим до щоденних богослужінь. У той же день він привласнив храму звання Малої папської базиліки.

 

Також гімназисти побували на екскурсії в м. Таррагоні.


Таррагон

Таррагона - місто в Іспанії, знаходиться в 98 км на північний захід від Барселони, входить у провінцію Таррагона в складі автономної області Каталонія. На території міста знаходиться один з великих морських портів, що грають важливу роль в економіці Іспанії.

   

За часів Римської імперії Таррагона (Тарракон) була столицею римської провінції Ближня Іспанія, а після об'єднання з Галісією - провінцією Тарраконскаї Іспанії.

У 45 році до н. е. Юлій Цезар зробив місто центром римської провінції, перейменувавши його в Колонію Юлія Урбісу Тріумфаліс Таррако.

Після успішного завершення Кантабрійської війни Юлій Цезар побудував у місті численні будівлі в честь перемоги.


   

Майбутній римський імператор Септимій Север кілька років жив тут і виконував роль глави римської адміністрації. Протягом чотирьох століть, аж до 1117 року місто перебувало під владою маврів. Руїни римських споруд були включені в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Іспанії  (2000 р.).

У середні віки місто стає столицею королівства Арагон .

 

Чортів міст

Чортів міст (Акведу́к Лес-Ферререс)акведук біля римського міста Таррако, столиці провінції Ближня Іспанія (сучасне місто Таррагона в Каталонії). Акведук Лес-Ферререс входить в археологічний ансамбль Таррако, який у 2000 році включений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

 

Акведук був побудований у першому столітті до н. е. під час правління римського імператора Октавіана Августа і постачав воду на відстань 25 км з річки Франколі в місто Таррако. Акведук був відновлений під час правління кордовського халіфа Абд Ар-Рахмана III, останній раз відновлювався у XVIII столітті.

Розташований за 4 км на північ від міста Таррагона. Довжина акведука 217 метрів, максимальна висота 27 метрів. Складається з двох ярусів: верхній рівень налічує 25 арок, а нижній — 11, діаметр арок 20 римських футів (5,9 м), відстань між центрами опорних стовпів становить 26 римських футів (7,9 м). Побудований з великих кам'яних блоків без застосування сполучного розчину.

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта