Міжнародний день рідної мови

21 лютого 2020 р.                       

 

 

Міжнародний день рідної мови

 

  21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року.

   Головна декларована мета Міжнародного дня рідної мови — сприяння мовній різноманітності світу і стимулювання вивчення іноземних мов населенням різних країн. Крім того, ЮНЕСКО виступило за зближення культур і їх активну взаємодію, зокрема в мовних питаннях, оскільки саме мови вважаються важливим інструментом розвитку духовної спадщини планети.

   В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

    21 лютого 2020 року в приватному закладі загальної середньої освіти I-III ступенів «Лінгвістична гімназія» відбулися заходи до Міжнародного дня рідної мови.  Напередодні свята вчителі-словесники разом із гімназистами оформили тематичний стенд. Протягом дня у фойє гімназії на екрані демонструвалися пізнавальні відеоролики про історію розвитку української мови. Традиційно в цей знаменний день наші старшокласники пишуть диктант національної свідомості. Цьогоріч учні 10 класу не лише вдосконалили  навички орфографії, а й дізналися багато цікавого про особливості рідної української мови, зокрема про її синонімічне багатство, різноманітність діалектних форм, рухомий наголос та багатозначність слів.


   Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам.


Ми виховуємо свідоме покоління українців і закликаємо гімназистів берегти й шанувати мову, як це робили наші славні предки. Любімо свою рідну мову, бо з нею - світле майбутнє України!

 

 

 

G Analytics Частная лингвистическая гимназия - официальный сайт (Киев)
сайт виготовлено компанією цена создание сайта